Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 9

1. Iata prorocia, cuvantul Domnului despre tara Hadrac; si va incepe din Damasc. Caci Domnul are ochiul indreptat asupra oamenilor si peste toate semintiile lui Israel.

2. El se opreste si peste Hamat, care se margineste cu Damascul, peste Tir si Sidon, cu toata intelepciunea lor!

3. Tirul si-a zidit o intaritura; a ingramadit argint ca pulberea si aur ca noroiul de pe ulite.

4. Iata ca Domnul va pune mana pe el, ii va napusti puterea in mare, si el insusi va fi ars cu foc.

5. Ascalonul va vedea lucrul acesta, si se va teme; Gaza, de asemenea, si o va apuca un puternic cutremur; Ecronul, de asemenea, caci nadejdea lui va fi data de rusine; va pieri imparatul din Gaza, si Ascalonul nu va mai fi locuit.

6. "Strainul se va aseza in Asdod, si voi frange mandria filistenilor.

7. Ii voi scoate sangele din gura si uraciunile idolesti dintre dinti, ca sa fie si el o ramasita pentru Dumnezeul nostru si sa fie ca o capetenie din Iuda, si Ecronul, ca iebusitii.

8. Voi tabari in jurul Casei Mele ca s-o apar impotriva unei ostiri, impotriva celor ce se duc si vin, si nu va mai trece asupritorul peste ei, caci acum Ma uit cu ochii Mei.

9. Salta de veselie, fiica Sionului! Striga de bucurie, fiica Ierusalimului! Iata ca Imparatul tau vine la tine; El este neprihanit si biruitor, smerit si calare pe un magar, pe un manz, pe manzul unei magarite.

10. Voi nimici carele de razboi din Efraim si caii din Ierusalim, si arcurile de razboi vor fi nimicite. El va vesti neamurilor pacea si va stapani de la o mare la cealalta si de la Rau pana la marginile pamantului.

11. Insa cat pentru tine, Sioane, din pricina legamantului tau pecetluit cu sange, voi scoate pe prinsii tai de razboi din groapa in care nu este apa.

12. Intoarceti-va la cetatuie, prinsi de razboi plini de nadejde! O spun si astazi ca iti voi intoarce indoit!

13. Caci Imi incordez pe Iuda ca arc si iau pe Efraim ca sageata, si voi scula pe copiii tai, Sioane, impotriva copiilor tai, Grecio! Te voi face ca sabia unui viteaz!"

14. Dar Domnul Se va arata deasupra lor, si sageata Lui va porni ca fulgerul; Domnul Dumnezeu va suna din trambita si va inainta in vijelia de la miazazi.

15. Domnul ostirilor ii va ocroti si vor manca, si vor zdrobi pietrele de prastie, vor bea, vor face galagie ca ametiti de vin, vor fi plini ca un pahar de jertfa, ca si colturile altarului.

16. Domnul Dumnezeul lor ii va scapa in ziua aceea ca pe turma poporului Sau; caci ei sunt pietrele cununii imparatesti care vor straluci in tara Sa!

17. O! cat sunt de infloritori! Cat sunt de frumosi! Graul va inveseli pe tineri, si mustul, pe fete.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***