Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 8

1. Cuvantul Domnului ostirilor a vorbit astfel:

2. "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Am o mare ravna pentru Sion si sunt stapanit de o ravna plina de manie pentru el."

3. Asa vorbeste Domnul: "Ma intorc iarasi in Sion si vreau sa locuiesc in mijlocul Ierusalimului. Ierusalimul se va chema: "Cetatea cea credincioasa", si muntele Domnului ostirilor se va chema: "Muntele cel sfant".

4. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Iarasi vor sedea pe ulitele Ierusalimului batrani si femei in varsta, fiecare cu toiagul in mana, din pricina marelui lor numar de zile.

5. Ulitele cetatii vor fi pline de baieti si fete care se vor juca pe ulite."

6. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Daca lucrul acesta va parea de mirat in ochii ramasitei poporului acestuia in zilele acelea, va fi de mirat oare si in ochii Mei? - zice Domnul ostirilor."

7. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Iata, Eu izbavesc pe poporul Meu din tara de la rasarit si din tara de la asfintitul soarelui.

8. Ii voi aduce inapoi, si vor locui in mijlocul Ierusalimului; ei vor fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul lor cu adevar si dreptate."

9. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Intariti-va mainile, cei ce auziti astazi aceste cuvinte din gura prorocilor care au vorbit in ziua cand s-a pus temelia Casei Domnului ostirilor, cand s-a inceput sa se zideasca Templul!

10. Caci inainte de aceste zile, nu era rasplata nici pentru lucrul omului, nici pentru vite. Cei ce intrau si ieseau n-aveau nici ei pace, din pricina vrajmasului, si Eu dezbinam pe toti oamenii unii impotriva altora.

11. Acum nu voi mai face ramasitei poporului acestuia ca in trecut, zice Domnul ostirilor.

12. Ci semanaturile vor merge bine, vita isi va da rodul, pamantul isi va da roadele, si cerurile isi vor trimite roua; si toate aceste lucruri le voi da in stapanirea ramasitei poporului acestuia.

13. Dupa cum ati fost un blestem intre neamuri, casa lui Iuda si casa lui Israel, tot astfel va voi mantui, si veti fi o binecuvantare. Nu va temeti, ci intariti-va mainile!"

14. Caci asa vorbeste Domnul ostirilor: "Dupa cum am cautat sa va fac rau, cand Ma maniau parintii vostri, zice Domnul ostirilor, si nu M-am cait de lucrul acesta,

15. tot asa acum Ma intorc in aceste zile si hotarasc sa fac bine Ierusalimului si casei lui Iuda. Nu va temeti!

16. Iata ce trebuie sa faceti: Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul; judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii;

17. niciunul sa nu gandeasca in inima lui rau impotriva aproapelui sau si nici sa nu iubiti juramantul stramb! Caci toate lucrurile acestea Eu le urasc, zice Domnul."

18. Cuvantul Domnului ostirilor mi-a vorbit astfel:

19. "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Postul din luna a patra, postul din luna a cincea, postul din luna a saptea si postul din luna a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda in zile de veselie si de bucurie, in sarbatori de voiosie. Dar iubiti adevarul si pacea!"

20. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Vor mai veni iarasi popoare si locuitori dintr-un mare numar de cetati.

21. Locuitorii unei cetati vor merge la cealalta si vor zice: "Haidem sa ne rugam Domnului si sa cautam pe Domnul ostirilor! Vrem sa mergem si noi!"

22. Si multe popoare, si multe neamuri vor veni astfel sa caute pe Domnul ostirilor la Ierusalim si sa se roage Domnului."

23. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "In zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei si-i vor zice: "Vrem sa mergem cu voi; caci am auzit ca Dumnezeu este cu voi!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***