Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 7

1. In anul al patrulea al imparatului Darius, cuvantul Domnului a vorbit lui Zaharia, in ziua a patra a lunii a noua, care este luna Chisleu.

2. Cei din Betel trimisesera pe Sareter si pe Reghem-Melec cu oamenii sai sa se roage Domnului

3. si sa intrebe pe preotii din Casa Domnului ostirilor si pe proroci: "Trebuie sa plang si in luna a cincea si sa ma infranez, cum am facut atatia ani?"

4. Atunci cuvantul Domnului ostirilor mi-a vorbit astfel:

5. "Spune la tot poporul tarii si preotilor: "Cand ati postit si ati plans in luna a cincea si a saptea, in acesti saptezeci de ani, oare pentru Mine ati postit voi?

6. Si cand mancati si beti, nu sunteti voi cei ce mancati si beti?

7. Nu cunoasteti cuvintele pe care le-a vestit Domnul prin prorocii de mai inainte, cand Ierusalimul era inca locuit si linistit impreuna cu cetatile lui dimprejur si cand si partea de miazazi si campia erau locuite?"

8. Cuvantul Domnului a vorbit lui Zaharia astfel:

9. "Asa a vorbit Domnul ostirilor: "Faceti cu adevarat dreptate si purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul.

10. Nu asupriti pe vaduva si pe orfan, nici pe strain si pe sarac, si niciunul sa nu gandeasca rau in inima lui impotriva fratelui sau."

11. Dar ei n-au vrut sa ia aminte, ci au intors spatele si si-au astupat urechile ca sa n-auda.

12. Si-au facut inima ca diamantul de tare, ca sa n-asculte Legea, nici cuvintele pe care li le spunea Domnul ostirilor prin Duhul Sau, prin prorocii de mai inainte. Din pricina aceasta, Domnul ostirilor S-a aprins de o mare manie.

13. Cand chema El, ei n-au vrut s-asculte: "De aceea nici Eu n-am vrut s-ascult, cand au chemat ei, zice Domnul ostirilor.

14. Ci i-am imprastiat printre toate neamurile pe care nu le cunosteau; tara a fost pustiita in urma lor, asa ca nimeni nu mai venea si nu mai pleca din ea; si dintr-o tara placuta cum era, au facut un pustiu!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***