Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 6

1. Am ridicat din nou ochii si m-am uitat, si iata ca patru care ieseau dintre doi munti; si muntii erau de arama.

2. La carul dintai erau niste cai rosii, la al doilea car, cai negri,

3. la al treilea car, cai albi, si la al patrulea car, cai baltati si rosii.

4. Am luat cuvantul si am zis ingerului care vorbea cu mine: "Ce inseamna acestia, domnul meu?"

5. Ingerul mi-a raspuns: "Acestia sunt cele patru vanturi ale cerurilor care ies din locul in care stateau inaintea Domnului intregului pamant.

6. Caii cei negri, inhamati la unul din care, s-au indreptat spre tara de la miazanoapte, si cei albi au mers dupa ei; cei baltati s-au indreptat spre tara de miazazi."

7. Cei rosii au iesit si ei si au cerut sa mearga sa cutreiere pamantul. Ingerul le-a zis: "Duceti-va de cutreierati pamantul!" Si au cutreierat pamantul.

8. El m-a chemat si mi-a zis: "Iata ca cei ce se indreapta spre tara de miazanoapte fac sa se mai potoleasca mania Mea in tara de la miazanoapte."

9. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

10. "Sa primesti daruri de la prinsii de razboi din Babilon: Heldai, Tobia, si Iedaia - si anume sa te duci tu insuti in ziua aceea in casa lui Iosia, fiul lui Tefania, unde s-au dus ei cand au venit din Babilon.

11. Sa iei de la ei argint si aur si sa faci din el o cununa, si s-o pui pe capul lui Iosua, fiul lui Iotadac, marele preot.

12. Si sa-i spui: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Iata ca un om, al carui nume este Odrasla, va odrasli din locul Lui si va zidi Templul Domnului.

13. Da, El va zidi Templul Domnului, va purta podoaba imparateasca, va sedea si va stapani pe scaunul Lui de domnie, va fi preot pe scaunul Lui de domnie, si o desavarsita unire va domni intre ei amandoi."

14. Cununa va fi pentru Helem, Tobia si Iedaia, si pentru Hen, fiul lui Tefania, ca o aducere aminte in Templul Domnului.

15. Cei ce sunt departe vor veni si vor lucra la Templul Domnului; si veti sti astfel ca Domnul ostirilor M-a trimis la voi. Lucrul acesta se va intampla daca veti asculta glasul Domnului Dumnezeului vostru."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***