Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 12

1. Prorocia, cuvantul Domnului despre Israel. Asa vorbeste Domnul care a intins cerurile si a intemeiat pamantul, si a intocmit duhul omului din el:

2. "Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusalimului.

3. In ziua aceea, voi face din Ierusalim o piatra grea pentru toate popoarele. Toti cei ce o vor ridica, vor fi vatamati, si toate neamurile pamantului se vor strange impotriva lui.

4. In ziua aceea, zice Domnul, voi lovi cu ameteala pe toti caii si cu turbare pe cei ce vor calari pe ei; dar voi avea ochii deschisi asupra casei lui Iuda si voi orbi toti caii popoarelor.

5. Capeteniile lui Iuda vor zice in inima lor: "Locuitorii Ierusalimului sunt taria noastra, prin Domnul ostirilor, Dumnezeul lor."

6. In ziua aceea, voi face pe capeteniile lui Iuda ca o vatra de foc sub lemn, ca o faclie aprinsa sub snopi; vor mistui in dreapta si in stanga pe toate popoarele de jur imprejur, iar Ierusalimul va fi locuit iarasi la locul lui cel vechi.

7. Domnul va mantui mai intai corturile lui Iuda, pentru ca slava casei lui David si fala locuitorilor Ierusalimului sa nu se inalte peste Iuda.

8. In ziua aceea, Domnul va ocroti pe locuitorii Ierusalimului, asa ca cel mai slab dintre ei va fi in ziua aceea ca David; si casa lui David va fi ca Dumnezeu, ca Ingerul Domnului inaintea lor.

9. In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.

10. Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

11. In ziua aceea, va fi jale mare in Ierusalim, ca jalea din Hadadrimon, in valea Meghidonului.

12. Tara se va jeli, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit, si femeile ei, deosebit; familia casei lui Natan, deosebit, si femeile ei, deosebit;

13. familia casei lui Levi, deosebit, si femeile ei, deosebit; familia lui Simei, deosebit, si femeile ei, deosebit;

14. toate celelalte familii, fiecare familie, deosebit, si femeile ei, deosebit.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***