Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 11

1. Deschide-ti portile, Libanule, ca sa-ti manance focul cedrii!

2. Vaita-te, chiparosule, caci cedrul a cazut, si cei falnici sunt nimiciti! Vaitati-va, stejari din Basan, caci padurea cea nepatrunsa a fost data jos!

3. Pastorii scot strigate de jale, pentru ca li s-a nimicit fala; puii de lei mugesc, caci desisul Iordanului este nimicit.

4. Asa vorbeste Domnul Dumnezeul meu: "Paste oile de taiat!

5. Caci cei ce le cumpara le taie si nu se simt vinovati. Si cel ce le vinde zice: "Binecuvantat sa fie Domnul, caci ma imbogatesc!" Si pastorii lor nu le cruta.

6. Caci nu mai am mila de locuitorii tarii - zice Domnul - ci, iata, dau pe oameni, pe unii in mainile altora si in mainile imparatului lor; ei vor pustii tara, si n-o voi izbavi din mainile lor."

7. Atunci m-am apucat sa pasc oile de taiat, in adevar cele mai ticaloase din turma. Am luat doua toiege: pe unul l-am numit "Indurare", iar pe celalalt l-am numit "Legamant". Si am pascut oile.

8. Am nimicit cu desavarsire pe cei trei pastori intr-o luna: sufletul meu nu-i mai rabda si se scarbise si sufletul lor de mine.

9. Si am zis: "Nu va mai pot paste! Cea care are sa moara sa moara, cea care are sa piara sa piara, si cele ce mai raman sa se manance unele pe altele!

10. Mi-am luat toiagul "Indurare" si l-am rupt, ca sa rup legamantul meu pe care-l incheiasem cu toate popoarele.

11. Si cand s-a rupt, in ziua aceea, nenorocitele acelea de oi care au luat seama la mine au cunoscut astfel ca acesta era cuvantul Domnului.

12. Eu le-am zis: "Daca gasiti cu cale, dati-mi plata; daca nu, nu mi-o dati!" Si mi-au cantarit ca plata, treizeci de arginti.

13. Dar Domnul mi-a zis: "Arunca olarului pretul acesta scump cu care m-au pretuit!" Si am luat cei treizeci de arginti si i-am aruncat in Casa Domnului pentru olar.

14. Apoi mi-am rupt al doilea toiag "Legamant", ca sa rup fratia dintre Iuda si Israel.

15. Domnul mi-a zis: "Ia si uneltele unui pastor nebun!

16. Caci iata ca voi ridica in tara un pastor caruia nu-i va pasa de oile care pier; nu se va duce sa caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele ranite, nu va ingriji de cele sanatoase; ci va manca din carnea celor mai grase si nu le va mai lasa decat copitele!

17. Vai de pastorul de nimic care isi paraseste oile! Sa cada sabia pe bratul lui si pe ochiul lui cel drept! Sa i se usuce bratul de tot si sa i se stinga ochiul drept!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***