Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Tesaloniceni 4

1. Incolo, fratilor, fiindca ati invatat de la noi cum sa va purtati si sa fiti placuti lui Dumnezeu, si asa si faceti, va rugam si va indemnam, in Numele Domnului Isus, sa sporiti tot mai mult in privinta aceasta.

2. Stiti, in adevar, ce invataturi v-am dat prin Domnul Isus.

3. Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra: sa va feriti de curvie;

4. fiecare din voi sa stie sa-si stapaneasca vasul in sfintenie si cinste,

5. nu in aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu.

6. Nimeni sa nu fie cu viclesug si cu nedreptate in treburi fata de fratele sau; pentru ca Domnul pedepseste toate aceste lucruri, dupa cum v-am spus si v-am adeverit.

7. Caci Dumnezeu nu ne-a chemat la necuratie, ci la sfintire.

8. De aceea, cine nesocoteste aceste invataturi nesocoteste nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat si Duhul Sau cel Sfant.

9. Cat despre dragostea frateasca, n-aveti nevoie sa va scriem; caci voi singuri ati fost invatati de Dumnezeu sa va iubiti unii pe altii,

10. si iubiti in adevar pe toti fratii care sunt in toata Macedonia. Dar va indemnam, fratilor, sa sporiti tot mai mult in ea.

11. Sa cautati sa traiti linistiti, sa va vedeti de treburi si sa lucrati cu mainile voastre, cum v-am sfatuit.

12. Si astfel sa va purtati cuviincios cu cei de afara si sa n-aveti trebuinta de nimeni.

13. Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde.

14. Caci, daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi, impreuna cu Isus, pe cei ce au adormit in El.

15. Iata, in adevar, ce va spunem prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti.

16. Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.

17. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

18. Mangaiati-va, dar, unii pe altii cu aceste cuvinte.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***