Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul precedent

Tefania 3

1. Vai de cetatea indaratnica si spurcata, vai de cetatea plina de asuprire!

2. Ea n-asculta de niciun glas, nu tine seama de mustrare, nu se increde in Domnul, nu se apropie de Dumnezeul sau.

3. Capeteniile ei in mijlocul ei sunt niste lei care racnesc; judecatorii ei sunt niste lupi de seara care nu mai lasa niciun os pana dimineata.

4. Prorocii ei sunt usuratici si inselatori; preotii ei pangaresc lucrurile sfinte, calca Legea.

5. Domnul este fara prihana in mijlocul ei. El nu face nicio nelegiuire; in fiecare dimineata, El Isi scoate la lumina judecatile, fara sa inceteze vreodata; dar cine este nelegiuit nu stie de rusine!

6. "Am nimicit neamuri, le-am daramat turnurile, le-am pustiit ulitele, si nu mai trece nimeni pe ele! Cetatile lor sunt pustiite, nu mai au niciun om in ele si nimeni nu mai locuieste in ele!

7. Ziceam: "Daca ai voi macar sa te temi de Mine si sa tii seama de mustrare! Nu ti-ar fi nimicita locuinta si n-ar veni peste tine toate pedepsele cu care te-am amenintat." Dar ei s-au grabit sa-si strice toate faptele.

8. De aceea asteptati numai, zice Domnul, pana in ziua cand Ma voi scula la prada: caci am hotarat sa strang neamurile, sa adun imparatiile, ca sa-Mi vars urgia peste ele, toata aprinderea maniei Mele; caci toata tara va fi mistuita de focul geloziei Mele.

9. Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toti sa cheme Numele Domnului, ca sa-I slujeasca intr-un gand.

10. Dincolo de raurile Etiopiei, Imi vor aduce daruri de mancare inchinatorii Mei, obstea Mea cea risipita.

11. In ziua aceea, nu vei mai avea nevoie sa rosesti de toate faptele tale prin care ai pacatuit impotriva Mea; caci atunci voi scoate din mijlocul tau pe cei trufasi, si nu te vei mai ingamfa pe muntele Meu cel sfant!

12. Voi lasa in mijlocul tau un popor smerit si mic, care se va increde in Numele Domnului.

13. Ramasitele lui Israel nu vor mai savarsi nelegiuire, nu vor mai spune minciuni si nici in gura lor nu se va mai gasi o limba inselatoare. Ci vor paste si se vor odihni, si nimeni nu-i va tulbura."

14. Striga de bucurie, fiica Sionului! Striga de veselie, Israele! Bucura-te si salta de veselie din toata inima ta, fiica Ierusalimului!

15. Domnul a abatut de la tine pedepsele tale, a indepartat pe vrajmasul tau; Domnul, Imparatul lui Israel, este in mijlocul tau; nu trebuie sa te mai temi de nicio nenorocire!

16. In ziua aceea se va zice Ierusalimului: "Nu te teme de nimic! Sioane, sa nu-ti slabeasca mainile!

17. Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui si nu va mai putea de veselie pentru tine."

18. "Voi strange pe cei intristati, care sunt departe de adunarea sfanta, pe cei iesiti din sanul tau, asupra carora acum apasa ocara.

19. Iata, in vremea aceea, voi lucra impotriva tuturor asupritorilor tai; voi izbavi pe cei schiopi si voi strange pe cei ce au fost izgoniti, si ii voi face o pricina de lauda si de slava in toate tarile unde sunt de ocara acum.

20. In vremea aceea, va voi aduce inapoi; in vremea aceea, va voi strange; caci va voi face o pricina de slava si de lauda intre toate popoarele pamantului, cand voi aduce inapoi pe prinsii vostri de razboi sub ochii vostri, zice Domnul."

Capitolul precedent
pixel
***