Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Tefania 2

1. Veniti-va in fire si cercetati-va, neam fara rusine,

2. pana nu se implineste hotararea - ca pleava trece vremea - pana nu vine peste voi mania aprinsa a Domnului, pana nu vine peste voi ziua maniei Domnului!

3. Cautati pe Domnul, toti cei smeriti din tara, care impliniti poruncile Lui! Cautati dreptatea, cautati smerenia! Poate ca veti fi crutati in ziua maniei Domnului.

4. Caci Gaza va fi parasita, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua in amiaza mare, si Ecronul va fi smuls din radacini.

5. Vai de locuitorii de pe malurile marii, vai de neamul cheretitilor! Asa a vorbit Domnul impotriva ta, Canaane, tara filistenilor: "Te voi nimici, si nu vei mai avea locuitori!"

6. Malurile marii vor ajunge izlazuri de pasunat, locuinte pentru pastori si tarle de oi.

7. Malurile acestea vor fi pentru ramasitele casei lui Iuda; acolo vor paste; se vor odihni seara in casele Ascalonului; caci Domnul Dumnezeul lor nu-i va uita si va aduce inapoi pe prinsii lor de razboi.

8. "Am auzit ocarile Moabului si batjocurile copiilor lui Amon, cand defaimau pe poporul Meu si se ridicau cu trufie impotriva hotarelor lor.

9. De aceea, pe viata Mea, zice Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel, ca Moabul va fi ca Sodoma, si copiii lui Amon, ca Gomora: un loc acoperit cu maracini, o groapa de sare, un pustiu vesnic; ramasita poporului Meu ii va jefui, ramasita neamului Meu ii va stapani."

10. Lucrul acesta li se va intampla pentru mandria lor, pentru ca au batjocorit si au fost semeti cu poporul Domnului ostirilor.

11. Domnul va fi grozav impotriva lor, caci va nimici pe toti dumnezeii pamantului; si fiecare se va inchina inaintea Lui in tara lui, in toate ostroavele neamurilor.

12. "Chiar si voi, etiopienilor, veti fi strapunsi cu sabia Mea."

13. El Isi va intinde mana si spre miazanoapte, va nimici Asiria si va preface Ninive intr-o pustietate, intr-un pamant fara apa ca pustiul.

14. In mijlocul cetatii se vor culca turme de vite de tot felul; pelicanul si ariciul vor ramane noaptea pe acoperisurile stalpilor ei. La ferestre se vor auzi tipetele lor, pustiirea va fi in prag, caci captuseala de cedru va fi scoasa.

15. Iata, dar, cetatea aceea vesela, care statea plina de incredere si zicea in inima ei: "Eu si niciuna afara de mine!" Vai! cum s-a prefacut in pustiu si in culcus de fiare! Toti cei ce trec pe langa ea fluiera si arata cu mana!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***