Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 7

1. Locuitorii din Chiriat-Iearim au venit si au suit chivotul Domnului; l-au dus in casa lui Abinadab, pe deal, si au sfintit pe fiul sau Eleazar ca sa pazeasca chivotul Domnului.

2. Trecuse destula vreme din ziua cand fusese pus chivotul in Chiriat-Iearim. Trecusera douazeci de ani. Atunci toata casa lui Israel a plans dupa Domnul.

3. Samuel a zis intregii case a lui Israel: "Daca din toata inima voastra va intoarceti la Domnul, scoateti din mijlocul vostru dumnezeii straini si Astarteile, indreptati-va inima spre Domnul si slujiti-I numai Lui; si El va va izbavi din mana filistenilor."

4. Si copiii lui Israel au scos din mijlocul lor Baalii si Astarteile si au slujit numai Domnului.

5. Samuel a zis: "Strangeti pe tot Israelul la Mitpa, si eu ma voi ruga Domnului pentru voi."

6. Si s-au strans la Mitpa. Au scos apa si au varsat-o inaintea Domnului, si au postit in ziua aceea, zicand: "Am pacatuit impotriva Domnului!" Samuel judeca pe copiii lui Israel la Mitpa.

7. Filistenii au aflat ca fiii lui Israel se adunasera la Mitpa, si domnitorii filistenilor s-au suit impotriva lui Israel. La vestea aceasta copiii lui Israel s-au temut de filisteni

8. si au zis lui Samuel: "Nu inceta sa strigi pentru noi catre Domnul Dumnezeul nostru, ca sa ne scape din mana filistenilor."

9. Samuel a luat un miel sugar si l-a adus intreg ca ardere de tot Domnului. A strigat catre Domnul pentru Israel, si Domnul l-a ascultat.

10. Pe cand aducea Samuel arderea de tot, filistenii s-au apropiat ca sa bata pe Israel. Domnul a tunat in ziua aceea cu mare vuiet impotriva filistenilor si i-a pus pe fuga. Au fost batuti dinaintea lui Israel.

11. Barbatii lui Israel au iesit din Mitpa, au urmarit pe filisteni si i-au batut pana sub Bet-Car.

12. Samuel a luat o piatra pe care a pus-o intre Mitpa si Sen si i-a pus numele Eben-Ezer, zicand: "Pana aici Domnul ne-a ajutat."

13. Astfel au fost smeriti filistenii si n-au mai venit pe tinutul lui Israel. Mana Domnului a fost impotriva filistenilor in tot timpul vietii lui Samuel.

14. Cetatile pe care le luasera filistenii de la Israel s-au intors la Israel, de la Ecron pana la Gat, cu tinutul lor; Israel le-a smuls din mana filistenilor. Si a fost pace intre Israel si amoriti.

15. Samuel a fost judecator in Israel in tot timpul vietii lui.

16. El se ducea in fiecare an de facea inconjurul Betelului, Ghilgalului si Mitpei si judeca pe Israel in toate locurile acestea.

17. Apoi se intorcea la Rama, unde era casa lui; si acolo judeca pe Israel. Si a zidit acolo un altar Domnului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***