Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 6

1. Chivotul Domnului a fost sapte luni in tara filistenilor.

2. Si filistenii au chemat pe preoti si pe ghicitori si au zis: "Ce sa facem cu chivotul Domnului? Aratati-ne cum trebuie sa-l trimitem inapoi la locul lui."

3. Ei au raspuns: "Daca trimiteti inapoi chivotul Dumnezeului lui Israel, sa nu-l trimiteti cu mana goala, ci aduceti lui Dumnezeu o jertfa pentru vina; atunci va veti vindeca si veti sti pentru ce nu s-a indepartat mana Lui de peste voi."

4. Filistenii au zis: "Ce jertfa pentru vina sa-I aducem?" Ei au raspuns: "Cinci umflaturi de aur si cinci soareci de aur, dupa numarul domnitorilor filistenilor, caci aceeasi urgie a fost peste voi toti si peste domnitorii vostri.

5. Faceti niste chipuri dupa umflaturile voastre si niste chipuri dupa soarecii vostri care pustiesc tara si dati slava Dumnezeului lui Israel: poate ca va inceta sa-Si apese mana peste voi, peste dumnezeii vostri si peste tara voastra.

6. Pentru ce sa va impietriti inima, cum si-au impietrit inima egiptenii si faraon? Nu i-a pedepsit El, si n-au lasat ei atunci pe copiii lui Israel sa plece?

7. Acum, faceti un car nou de tot si luati doua vaci tinere care dau tata si care n-au tras la jug; injugati vacile la car si manati inapoi acasa viteii lor care se tin dupa ele.

8. Sa luati chivotul Domnului si sa-l puneti in car; sa puneti alaturi de el, intr-o lada, lucrurile de aur pe care le dati Domnului ca dar pentru vina; apoi sa-l trimiteti, si va pleca.

9. Sa-l urmariti cu privirea; si daca se va sui pe drumul hotarului sau spre Bet-Semes, Domnul ne-a facut acest mare rau; daca nu, vom sti ca nu mana Lui ne-a lovit, ci lucrul acesta a venit peste noi din intamplare."

10. Oamenii au facut asa. Au luat doua vaci care alaptau, le-au injugat la car si le-au inchis viteii acasa.

11. Au pus in car chivotul Domnului si lada cu soarecii de aur si chipurile umflaturilor lor.

12. Vacile au apucat drept pe drum spre Bet-Semes; au tinut mereu acelasi drum, mugind, si nu s-au abatut nici la dreapta, nici la stanga. Domnitorii filistenilor au mers dupa ele pana la hotarul Bet-Semesului.

13. Locuitorii din Bet-Semes secerau granele in vale: au ridicat ochii, au zarit chivotul si s-au bucurat cand l-au vazut.

14. Carul a ajuns in campul lui Iosua din Bet-Semes si s-a oprit acolo. Acolo era o piatra mare. Au despicat lemnele carului, si vacile le-au adus ca ardere de tot Domnului.

15. Levitii au coborat chivotul Domnului si lada de langa el in care se aflau lucrurile de aur si le-au pus pe toate pe piatra cea mare. Oamenii din Bet-Semes au adus Domnului in ziua aceea arderi de tot si jertfe.

16. Cei cinci domnitori ai filistenilor, dupa ce au vazut lucrul acesta, s-au intors la Ecron in aceeasi zi.

17. Iata umflaturile de aur pe care le-au dat Domnului, filistenii, ca dar pentru vina: una pentru Asdod, una pentru Gaza, una pentru Ascalon, una pentru Gat, una pentru Ecron.

18. Erau si niste soareci de aur, dupa numarul tuturor cetatilor filistenilor, care erau ale celor cinci capetenii, atat cetati intarite, cat si cetati fara ziduri. Lucrul acesta il adevereste piatra cea mare pe care au pus chivotul Domnului si care este si astazi in campul lui Iosua din Bet-Semes.

19. Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Semes, cand s-au uitat in chivotul Domnului; a lovit (cincizeci de mii) saptezeci de oameni din popor. Si poporul a plans, pentru ca Domnul il lovise cu o mare urgie.

20. Oamenii din Bet-Semes au zis: "Cine poate sta inaintea Domnului, inaintea acestui Dumnezeu sfant? Si la cine trebuie sa se suie chivotul, daca se departeaza de la noi?"

21. Au trimis soli la locuitorii din Chiriat-Iearim ca sa le spuna: "Filistenii au adus inapoi chivotul Domnului; coborati-va si suiti-l la voi."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***