Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 5

1. Filistenii au luat chivotul lui Dumnezeu si l-au dus din Eben-Ezer la Asdod.

2. Dupa ce au pus mana pe chivotul lui Dumnezeu, filistenii l-au dus in casa lui Dagon si l-au asezat langa Dagon.

3. A doua zi, asdodienii, care se sculasera dis-de-dimineata, au gasit pe Dagon intins cu fata la pamant, inaintea chivotului Domnului. Au luat pe Dagon si l-au pus inapoi la locul lui.

4. Si a doua zi, sculandu-se dis-de-dimineata, au gasit pe Dagon intins cu fata la pamant, inaintea chivotului Domnului; capul lui Dagon si cele doua maini ale lui erau taiate pe prag si nu-i ramasese decat trunchiul.

5. De aceea, pana in ziua de azi, preotii lui Dagon si toti cei ce intra in casa lui Dagon, la Asdod, nu calca pe prag.

6. Mana Domnului a apasat asupra celor din Asdod si i-a pustiit; i-a lovit cu bube la sezut, atat in Asdod, cat si in tinutul lui.

7. Cand au vazut ca asa stau lucrurile, oamenii din Asdod au zis: "Chivotul Dumnezeului lui Israel sa nu ramana la noi, caci mana Lui apasa asupra noastra si asupra lui Dagon, dumnezeul nostru."

8. Si au trimis si au adunat la ei pe toti domnitorii filistenilor si au zis: "Ce sa facem cu chivotul Dumnezeului lui Israel?" Domnitorii au raspuns: "Sa se duca la Gat chivotul Dumnezeului lui Israel." Si au dus acolo chivotul Dumnezeului lui Israel.

9. Dar dupa ce a fost dus acolo, mana Domnului a apasat asupra cetatii, si a fost o mare groaza; a lovit pe oamenii cetatii de la mic la mare, si au avut o spuzenie de bube la sezut.

10. Atunci au trimis chivotul lui Dumnezeu la Ecron. Cand a intrat chivotul lui Dumnezeu in Ecron, ecronitii au strigat: "Au adus la noi chivotul Dumnezeului lui Israel ca sa ne omoare, pe noi si poporul nostru."

11. Si au trimis si au strans pe toti domnitorii filistenilor si au zis: "Trimiteti inapoi chivotul Dumnezeului lui Israel; sa se intoarca la locul lui, ca sa nu ne omoare, pe noi si poporul nostru." Caci in toata cetatea era o groaza de moarte, si mana lui Dumnezeu apasa cu putere.

12. Oamenii care nu mureau erau loviti cu bube la sezut, si tipetele cetatii se inaltau pana la cer.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***