Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 4

1. Chemarea lui Samuel a ajuns la cunostinta intregului Israel. Israel a iesit inaintea filistenilor ca sa lupte impotriva lor. Au tabarat langa Eben-Ezer, si filistenii tabarasera la Afec.

2. Filistenii s-au asezat in linie de bataie impotriva lui Israel, si lupta a inceput. Israel a fost batut de filisteni, care au omorat pe campul de bataie aproape patru mii de oameni.

3. Poporul s-a intors in tabara, si batranii lui Israel au zis: "Pentru ce ne-a lasat Domnul sa fim batuti astazi de filisteni? Haidem sa luam de la Silo chivotul legamantului Domnului, ca sa vina in mijlocul nostru si sa ne izbaveasca din mana vrajmasilor nostri."

4. Poporul a trimis la Silo, de unde au adus chivotul legamantului Domnului ostirilor, care sade intre heruvimi. Cei doi fii ai lui Eli, Hofni si Fineas, erau acolo, impreuna cu chivotul legamantului lui Dumnezeu.

5. Cand a intrat chivotul legamantului Domnului in tabara, tot Israelul a scos strigate de bucurie, de s-a cutremurat pamantul.

6. Rasunetul acestor strigate a fost auzit de filisteni, si au zis: "Ce inseamna strigatele acestea care rasuna in tabara evreilor?" Si au auzit ca sosise chivotul Domnului in tabara.

7. Filistenii s-au temut, pentru ca au crezut ca Dumnezeu venise in tabara. "Vai de noi!", au zis ei, "caci n-a fost asa ceva pana acum.

8. Vai de noi! Cine ne va izbavi din mana acestor dumnezei puternici? Dumnezeii acestia au lovit pe egipteni cu tot felul de urgii in pustiu.

9. Intariti-va si fiti oameni, filistenilor, ca nu cumva sa fiti robi evreilor, cum v-au fost ei robi voua: fiti oameni si luptati!"

10. Filistenii au inceput lupta, si Israel a fost batut. Fiecare a fugit in cortul lui. Infrangerea a fost foarte mare, si din Israel au cazut treizeci de mii de oameni pedestri.

11. Chivotul lui Dumnezeu a fost luat, si cei doi fii ai lui Eli, Hofni si Fineas, au murit.

12. Un om din Beniamin a alergat din tabara de bataie si a venit la Silo, in aceeasi zi cu hainele sfasiate si cu capul acoperit cu tarana.

13. Cand a ajuns, Eli astepta stand pe un scaun langa drum, caci inima ii era nelinistita pentru chivotul lui Dumnezeu. La intrarea lui in cetate, omul acesta a dat de veste, si toata cetatea a strigat.

14. Eli, auzind aceste strigate, a zis: "Ce insemna zarva aceasta?" Si indata omul a venit si a adus lui Eli vestea aceasta.

15. Si Eli era in varsta de nouazeci si opt de ani, avea ochii intunecati si nu mai putea sa vada.

16. Omul a zis lui Eli: "Vin de pe campul de bataie, si din campul de bataie am fugit astazi." Eli a zis: "Ce s-a intamplat, fiule?"

17. Cel ce aducea vestea aceasta, ca raspuns, a zis: "Israel a fugit dinaintea filistenilor, si poporul a suferit o mare infrangere; si chiar cei doi fii ai tai, Hofni si Fineas, au murit, si chivotul Domnului a fost luat."

18. Abia a pomenit de chivotul lui Dumnezeu, si Eli a cazut de pe scaun pe spate, langa poarta; si-a rupt ceafa si a murit, caci era om batran si greu. El fusese judecator in Israel patruzeci de ani.

19. Nora sa, nevasta lui Fineas, era insarcinata si sta sa nasca. Cand a auzit vestea despre luarea chivotului lui Dumnezeu, despre moartea socrului ei si despre moartea barbatului ei, s-a incovoiat si a nascut, caci au apucat-o durerile nasterii.

20. Cand tragea sa moara, femeile care erau langa ea i-au zis: "Nu te teme, caci ai nascut un fiu!" Dar ea n-a raspuns si n-a luat seama la ce i se spunea.

21. A pus copilului numele I-Cabod zicand: "S-a dus slava din Israel!" Spunea lucrul acesta din pricina luarii chivotului lui Dumnezeu si din pricina socrului si barbatului ei.

22. Ea a zis: "S-a dus slava din Israel, caci chivotul lui Dumnezeu este luat."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***