Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

1 Samuel 31

1. Filistenii s-au luptat cu Israel, si barbatii lui Israel au luat-o la fuga dinaintea filistenilor si au cazut ucisi pe muntele Ghilboa.

2. Filistenii au urmarit pe Saul si pe fiii lui si au ucis pe Ionatan, Abinadab si Malchisua, fiii lui Saul.

3. Saul a fost prins in toiul luptei; arcasii l-au ajuns si l-au ranit greu.

4. Saul a zis atunci celui ce-i ducea armele: "Scoate-ti sabia si strapunge-ma, ca nu cumva acesti netaiati imprejur sa vina sa ma strapunga si sa-si bata joc de mine." Cel ce-i ducea armele n-a voit, caci ii era teama. Si Saul si-a luat sabia si s-a aruncat in ea.

5. Cel ce ducea armele lui Saul, vazandu-l mort, s-a aruncat si el in sabia lui si a murit impreuna cu el.

6. Astfel au pierit, in acelasi timp si in aceeasi zi, Saul si cei trei fii ai lui, cel ce-i purta armele si toti oamenii lui.

7. Cei din Israel, care erau dincolo de vale si dincolo de Iordan, vazand ca oamenii lui Israel fugeau si ca Saul si fiii lui murisera, si-au parasit cetatile si au luat-o si ei la fuga. Si filistenii au venit si s-au asezat in ele.

8. A doua zi, filistenii au venit sa dezbrace pe cei morti si au gasit pe Saul si pe cei trei fii ai lui cazuti pe muntele Ghilboa.

9. Au taiat capul lui Saul si i-au luat armele. Apoi au trimis sa dea de veste prin toata tara filistenilor in casele idolilor lor si in popor.

10. Au pus armele lui Saul in casa Astarteilor si i-au atarnat trupul pe zidurile Bet-Sanului.

11. Cand au auzit locuitorii Iabesului din Galaad ce au facut filistenii lui Saul,

12. toti vitejii s-au sculat; au mers toata noaptea si au luat de pe zidurile Bet-Sanului trupul lui Saul si trupurile fiilor lui. Apoi s-au intors la Iabes, unde le-au ars;

13. le-au luat oasele si le-au ingropat sub stejarul din Iabes. Si au postit sapte zile.

Capitolul precedent
pixel
***