Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 28

1. Pe vremea aceea, filistenii si-au strans taberele si au facut o ostire ca sa porneasca cu razboi impotriva lui Israel. Achis a zis lui David: "Sa stii ca vei veni cu mine la ostire, tu si oamenii tai."

2. David a raspuns lui Achis: "Ei bine, vei vedea ce va face robul tau." Si Achis a zis lui David: "De aceea, te voi pune pazitorul capului meu in tot timpul." -

3. Samuel murise. Tot Israelul il plansese si-l ingropasera la Rama in cetatea lui. Saul indepartase din tara pe cei ce chemau mortii si pe cei ce ghiceau. -

4. Filistenii s-au strans si au venit de au tabarat la Sunem: Saul a strans pe tot Israelul si au tabarat la Ghilboa.

5. La vederea taberei filistenilor, Saul a fost cuprins de frica, si un tremur puternic i-a apucat inima.

6. Saul a intrebat pe Domnul, si Domnul nu i-a raspuns nici prin vise, nici prin Urim, nici prin proroci.

7. Atunci Saul a zis slujitorilor lui: "Cautati-mi o femeie care sa cheme mortii, ca sa ma duc s-o intreb." Slujitorii lui i-au zis: "Iata ca in En-Dor este o femeie care cheama mortii."

8. Atunci Saul s-a schimbat, a luat alte haine si a plecat cu doi oameni. Au ajuns la femeia aceea noaptea. Saul i-a zis: "Spune-mi viitorul chemand un mort si scoala-mi pe cine-ti voi spune."

9. Femeia i-a raspuns: "Stii ce a facut Saul, cum a nimicit din tara pe cei ce cheama mortii si pe cei ce ghicesc viitorul: pentru ce, dar, intinzi o cursa vietii mele, ca sa ma omori?"

10. Saul i-a jurat pe Domnul si a zis: "Viu este Domnul, ca nu ti se va intampla niciun rau pentru aceasta."

11. Femeia a zis: "Pe cine vrei sa-ti scol?" Si el a raspuns: "Scoala-mi pe Samuel."

12. Cand a vazut femeia pe Samuel, a scos un tipat mare si a zis lui Saul: "Pentru ce m-ai inselat? Tu esti Saul!"

13. Imparatul i-a zis: "Nu te teme de nimic; dar ce vezi?" Femeia a zis lui Saul: "Vad o fiinta dumnezeiasca sculandu-se din pamant."

14. El i-a zis: "Cum e la chip?" Si ea a raspuns: "Este un batran care se scoala si este invelit cu o mantie." Saul a inteles ca era Samuel si s-a plecat cu fata la pamant si s-a inchinat.

15. Samuel a zis lui Saul: "Pentru ce m-ai tulburat, chemandu-ma?" Saul a raspuns: "Sunt intr-o mare stramtorare: filistenii imi fac razboi, si Dumnezeu S-a departat de la mine; nu mi-a raspuns nici prin proroci, nici prin vise. Si te-am chemat sa-mi arati ce sa fac."

16. Samuel a zis: "Pentru ce ma intrebi pe mine cand Domnul S-a departat de tine si S-a facut vrajmasul tau?

17. Domnul iti face asa cum iti vestisem din partea Lui; Domnul a rupt imparatia din mainile tale si a dat-o altuia, lui David.

18. N-ai ascultat de glasul Domnului si n-ai facut pe Amalec sa simta aprinderea maniei Lui: de aceea iti face Domnul asa astazi.

19. Si chiar Domnul va da pe Israel impreuna cu tine in mainile filistenilor. Maine, tu si fiii tai veti fi impreuna cu mine, si Domnul va da tabara lui Israel in mainile filistenilor."

20. Indata Saul a cazut la pamant cat era de lung, si cuvintele lui Samuel l-au umplut de groaza; nu mai avea nicio putere, caci nu mancase toata ziua si toata noaptea.

21. Femeia a venit la Saul si, vazandu-l foarte inspaimantat, i-a zis: "Iata ca roaba ta ti-a ascultat glasul; mi-am pus viata in primejdie, ascultand de cuvintele pe care mi le-ai spus.

22. Asculta acum, si tu, glasul roabei tale si lasa-ma sa-ti dau o bucata de paine, ca sa mananci si sa prinzi putere ca sa pornesti la drum."

23. Dar el n-a vrut, si a zis: "Nu mananc nimic!" Slujitorii lui si femeia au staruit de el pana i-a ascultat. S-a sculat de la pamant si a sezut pe pat.

24. Femeia avea la ea un vitel gras, pe care l-a taiat in graba; a luat faina, a framantat-o si a copt azime.

25. Le-a pus inaintea lui Saul si inaintea slujitorilor lui, si au mancat. Apoi s-au sculat si au plecat chiar in noaptea aceea.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***