Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 24

1. Cand s-a intors Saul de la urmarirea filistenilor, au venit si i-au spus: "Iata ca David este in pustiul En-Ghedi."

2. Saul a luat trei mii de oameni alesi din tot Israelul si s-a dus sa caute pe David si pe oamenii lui pana pe stancile tapilor salbatici.

3. A ajuns la niste stane de oi, care erau langa drum; si acolo era o pestera in care a intrat sa doarma. David si oamenii lui erau in fundul pesterii.

4. Oamenii lui David i-au zis: "Iata ziua in care Domnul iti zice: "Dau pe vrajmasul tau in mainile tale; fa-i ce-ti va placea." David s-a sculat si a taiat incet coltul hainei lui Saul.

5. Dupa aceea, inima ii batea, pentru ca taiase coltul hainei lui Saul.

6. Si a zis oamenilor sai: "Sa ma fereasca Domnul sa fac impotriva domnului meu, care este unsul Domnului, o asa fapta ca sa pun mana pe el! Caci el este unsul Domnului."

7. Cu aceste cuvinte, David a oprit pe oamenii sai si i-a impiedicat sa se arunce asupra lui Saul. Apoi Saul s-a sculat sa iasa din pestera si si-a vazut inainte de drum.

8. Dupa aceea, David s-a sculat si a iesit din pestera. El a inceput sa strige atunci dupa Saul: "Imparate, domnul meu!" Saul s-a uitat inapoi, si David s-a plecat cu fata la pamant si s-a inchinat.

9. David a zis lui Saul: "De ce asculti tu de vorbele oamenilor care zic: "David iti vrea raul"?

10. Vezi acum cu ochii tai ca Domnul te daduse astazi in mainile mele in pestera. Oamenii mei ma indemnau sa te omor; dar te-am crutat si am zis: "Nu voi pune mana pe domnul meu, caci este unsul Domnului."

11. Uite, parintele meu, uite coltul hainei tale in mana mea. Fiindca ti-am taiat coltul hainei si nu te-am ucis, sa stii si sa vezi ca in purtarea mea nu este nici rautate, nici razvratire si ca n-am pacatuit impotriva ta. Totusi tu imi intinzi curse ca sa-mi iei viata.

12. Judece Domnul intre mine si tine si Domnul sa ma razbune pe tine; dar eu nu voi pune mana pe tine.

13. Raul de la cei rai vine, zice vechea zicala. De aceea eu nu voi pune mana pe tine.

14. Impotriva cui a pornit imparatul lui Israel? Pe cine urmaresti tu? Un caine mort, un purice.

15. Domnul va judeca si va hotari intre mine si tine, El va vedea. El imi va apara pricina si El imi va face dreptate, izbavindu-ma din mana ta."

16. Cand a sfarsit David de spus aceste vorbe lui Saul, Saul a zis: "Glasul tau este, fiule David?" Si Saul a ridicat glasul si a plans.

17. Si a zis lui David: "Tu esti mai bun decat mine; caci tu mi-ai facut bine, iar eu ti-am facut rau.

18. Tu iti arati azi bunatatea cu care te porti fata de mine, caci Domnul ma daduse in mainile tale, si nu m-ai omorat.

19. Daca intalneste cineva pe vrajmasul lui, il lasa oare sa-si urmeze drumul in liniste? Domnul sa-ti rasplateasca pentru ce mi-ai facut in ziua aceasta!

20. Acum iata, stiu ca tu vei domni si ca imparatia lui Israel va ramane in mainile tale.

21. Jura-mi, dar, pe Domnul ca nu-mi vei nimici samanta mea dupa mine si ca nu-mi vei sterge numele din casa tatalui meu."

22. David a jurat lui Saul. Apoi Saul a plecat acasa, iar David si oamenii lui s-au suit in locul intarit.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***