Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 22

1. David a plecat de acolo si a scapat in pestera Adulam. Fratii lui si toata casa tatalui sau au aflat si s-au coborat la el.

2. Toti cei ce se aflau in nevoie, care aveau datorii sau care erau nemultumiti, s-au strans la el, si el a ajuns capetenia lor. Astfel s-au unit cu el aproape patru sute de oameni.

3. De acolo David s-a dus la Mitpe, in tara Moabului. El a zis imparatului Moabului: "Da voie, te rog, tatalui meu si mamei mele sa vina la voi, pana voi sti ce va face Dumnezeu cu mine."

4. Si i-a adus inaintea imparatului Moabului si au locuit cu el in tot timpul cat a stat David in cetatuie.

5. Prorocul Gad a zis lui David: "Nu sta in cetatuie, ci du-te si intra in tara lui Iuda." Si David a plecat si a ajuns la padurea Heret.

6. Saul a aflat ca David si oamenii lui au fost descoperiti. Saul sedea sub tamarisc, la Ghibeea, pe inaltime; avea sulita in mana, si toti slujitorii lui stateau langa el.

7. Si Saul a zis slujitorilor sai de langa el: "Ascultati, beniamiti! Va va da fiul lui Isai la toti ogoare si vii? Va face el din voi toti capetenii peste o mie si capetenii peste o suta?

8. Daca nu, de ce v-ati unit toti impotriva mea si nimeni nu mi-a dat de stire despre legamantul fiului meu cu fiul lui Isai? Pentru ce n-a fost nimeni dintre voi pe care sa-l doara inima pentru mine si sa ma instiinteze ca fiul meu a rasculat pe robul meu impotriva mea, ca sa-mi intinda curse, cum face astazi?"

9. Doeg, edomitul, care era si el printre slujitorii lui Saul, a raspuns: "Eu am vazut pe fiul lui Isai venind la Nob, la Ahimelec, fiul lui Ahitub.

10. Ahimelec a intrebat pe Domnul pentru el, i-a dat merinde si i-a dat sabia lui Goliat, filisteanul."

11. Imparatul a trimis dupa Ahimelec, fiul lui Ahitub, preotul, si dupa toata casa tatalui sau, dupa preotii care erau la Nob. Ei au venit toti la imparat.

12. Saul a zis: "Asculta, fiul lui Ahitub!" El a raspuns: "Iata-ma, domnul meu!"

13. Saul i-a zis: "Pentru ce v-ati unit impotriva mea, tu si fiul lui Isai? Pentru ce i-ai dat paine si o sabie si ai intrebat pe Dumnezeu pentru el, ca sa se ridice impotriva mea si sa-mi intinda curse, cum face astazi?"

14. Ahimelec a raspuns imparatului: "Care dintre slujitorii tai poate fi pus alaturi cu credinciosul David, ginerele imparatului, gata la poruncile lui si inconjurat cu cinste in casa ta?

15. Oare de astazi am inceput eu sa intreb pe Dumnezeu pentru el? Departe de mine asa ceva! Sa nu arunce imparatul nicio vina asupra robului sau, nici asupra nimanui din casa tatalui meu, caci robul tau nu stie nimic din toate acestea, nici lucru mic, nici lucru mare."

16. Imparatul a zis: "Trebuie sa mori, Ahimelec, tu si toata casa tatalui tau."

17. Si imparatul a zis alergatorilor care stateau langa el: "Intoarceti-va si omorati pe preotii Domnului; caci s-au invoit cu David: au stiut bine ca fuge si nu mi-au dat de veste." Dar slujitorii imparatului n-au voit sa intinda mana ca sa loveasca pe preotii Domnului.

18. Atunci imparatul a zis lui Doeg: "Intoarce-te si loveste pe preoti." Si Doeg, edomitul, s-a intors si a lovit pe preoti; a omorat in ziua aceea optzeci si cinci de oameni care purtau efodul de in.

19. Saul a mai trecut prin ascutisul sabiei cetatea preoteasca Nob; barbati si femei, copii si prunci, boi, magari si oi: toti au cazut sub ascutisul sabiei.

20. Un fiu al lui Ahimelec, fiul lui Ahitub, a scapat. Numele lui era Abiatar. A fugit la David

21. si i-a spus ca Saul a ucis pe preotii Domnului.

22. David a zis lui Abiatar: "M-am gandit chiar in ziua aceea ca Doeg, edomitul, fiind acolo, nu se putea sa nu spuna lui Saul. Eu sunt pricina mortii tuturor sufletelor din casa tatalui tau.

23. Ramai cu mine, nu te teme de nimic, caci cel ce cauta sa ia viata mea cauta s-o ia si pe a ta; langa mine vei fi bine pazit."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***