Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 19

1. Saul a vorbit fiului sau Ionatan si tuturor slujitorilor lui sa omoare pe David.

2. Dar Ionatan, fiul lui Saul, care iubea mult pe David, i-a dat de stire si i-a zis: "Tatal meu, Saul, cauta sa te omoare. Pazeste-te, dar, maine dimineata, stai intr-un loc tainuit si ascunde-te.

3. Eu voi iesi si voi sta langa tatal meu in campul in care vei fi; voi vorbi tatalui meu despre tine, voi vedea ce va zice si-ti voi spune."

4. Ionatan a vorbit bine de David tatalui sau, Saul: "Sa nu faca imparatul", a zis el, "un pacat fata de robul sau David, caci el n-a facut niciun pacat fata de tine. Dimpotriva, a lucrat pentru binele tau;

5. si-a pus in joc viata, a ucis pe filistean, si Domnul a dat o mare izbavire pentru tot Israelul. Tu ai vazut si te-ai bucurat. Pentru ce sa pacatuiesti impotriva unui sange nevinovat si sa omori fara pricina pe David?"

6. Saul a ascultat glasul lui Ionatan si a jurat, zicand: "Viu este Domnul, ca David nu va muri!"

7. Ionatan a chemat pe David si i-a spus toate cuvintele acestea; apoi l-a adus la Saul; si David a fost inaintea lui ca mai inainte.

8. Razboiul urma inainte. David a mers impotriva filistenilor si s-a batut cu ei, le-a pricinuit o mare infrangere, si au fugit dinaintea lui.

9. Atunci duhul cel rau, trimis de Domnul, a venit peste Saul, care sedea in casa, cu sulita in mana. David canta,

10. si Saul a vrut sa-l pironeasca cu sulita de perete. Dar David s-a ferit de el, si Saul a lovit cu sulita in perete. David a fugit si a scapat noaptea.

11. Saul a trimis niste oameni acasa la David, ca sa-l pandeasca si sa-l omoare dimineata. Dar Mical, nevasta lui David, i-a dat de stire si i-a zis: "Daca nu fugi in noaptea aceasta, maine vei fi omorat."

12. Ea l-a coborat pe fereastra, si David a plecat si a fugit. Asa a scapat.

13. In urma, Mical a luat terafimul si l-a pus in pat; i-a pus o piele de capra in jurul capului si l-a invelit cu o haina.

14. Cand a trimis Saul oamenii sa ia pe David, ea a zis: "Este bolnav."

15. Saul i-a trimis inapoi sa-l vada si a zis: "Aduceti-l la mine in patul lui, ca sa-l omor."

16. Oamenii aceia s-au intors, si iata ca terafimul era in pat, si in jurul capului era o piele de capra.

17. Saul a zis catre Mical: "Pentru ce m-ai inselat in felul acesta si ai dat drumul vrajmasului meu, si a scapat?" Mical a raspuns lui Saul: "El mi-a zis: "Lasa-ma sa plec, ori te omor!"

18. Asa a fugit si a scapat David. El s-a dus la Samuel, la Rama, si i-a istorisit tot ce-i facuse Saul. Apoi s-a dus cu Samuel si a locuit in Naiot.

19. Au spus lucrul acesta lui Saul si au zis: "Iata ca David este in Naiot, langa Rama."

20. Saul a trimis niste oameni sa ia pe David. Ei au vazut o adunare de proroci care proroceau cu Samuel in frunte. Duhul lui Dumnezeu a venit peste trimisii lui Saul, si au inceput si ei sa proroceasca.

21. Au spus lui Saul lucrul acesta; el a trimis alti oameni, si au prorocit si ei. A mai trimis altii a treia oara, si au prorocit si ei.

22. Atunci Saul s-a dus el insusi la Rama. Ajungand la fantana cea mare fara apa, care este la Secu, a intrebat: "Unde sunt Samuel si David?" I s-a raspuns: "Sunt in Naiot, langa Rama."

23. Si s-a indreptat spre Naiot, langa Rama. Duhul lui Dumnezeu a venit si peste el; si Saul si-a vazut de drum prorocind pana la sosirea lui in Naiot, langa Rama.

24. S-a dezbracat de haine si a prorocit si el inaintea lui Samuel; si s-a aruncat dezbracat la pamant toata ziua aceea si toata noaptea. De aceea se zice: "Oare si Saul este intre proroci?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***