Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 18

1. David sfarsise de vorbit cu Saul. Si de atunci sufletul lui Ionatan s-a alipit de sufletul lui David, si Ionatan l-a iubit ca pe sufletul din el.

2. In aceeasi zi, Saul a oprit pe David si nu l-a lasat sa se intoarca in casa tatalui sau.

3. Ionatan a facut legamant cu David, pentru ca-l iubea ca pe sufletul lui.

4. A scos mantaua pe care o purta, ca s-o dea lui David; si i-a dat hainele sale, chiar sabia, arcul si cingatoarea lui.

5. David se ducea si izbutea oriunde-l trimitea Saul; a fost pus de Saul in fruntea oamenilor de razboi si era placut intregului popor, chiar si slujitorilor lui Saul.

6. Pe cand veneau ei, la intoarcerea lui David de la omorarea filisteanului, femeile au iesit din toate cetatile lui Israel inaintea imparatului Saul, cantand si jucand, in sunetul timpanelor si lautelor si scotand strigate de bucurie.

7. Femeile care cantau isi raspundeau unele altora si ziceau: "Saul a batut miile lui, iar David zecile lui de mii."

8. Saul s-a maniat foarte tare si nu i-a placut vorba aceasta. El a zis: "Lui David ii dau zece mii si mie-mi dau mii! Nu-i mai lipseste decat imparatia."

9. Si din ziua aceea, Saul a privit cu ochi rai pe David.

10. A doua zi, duhul cel rau, trimis de Dumnezeu, a apucat pe Saul, care s-a infuriat in mijlocul casei. David canta, ca si in celelalte zile, si Saul era cu sulita in mana.

11. Saul a ridicat sulita, zicandu-si in sine: "Voi pironi pe David de perete." Dar David s-a ferit de el de doua ori.

12. Saul se temea de David, pentru ca Domnul era cu David si Se departase de la el.

13. L-a indepartat de langa el si l-a pus mai mare peste o mie de oameni. David iesea si intra in fruntea poporului;

14. izbutea in tot ce facea, si Domnul era cu el.

15. Saul, vazand ca izbutea intotdeauna, se temea de el;

16. dar tot Israelul si Iuda iubeau pe David, pentru ca iesea si intra in fruntea lor.

17. Saul a zis lui David: "Iata, iti voi da de nevasta pe fiica mea cea mai mare, Merab: numai sa-mi slujesti cu vitejie si sa porti razboaiele Domnului." Dar Saul isi zicea: "Nu vreau sa-mi pun mana mea pe el, ci mana filistenilor sa fie asupra lui."

18. David a raspuns lui Saul: "Cine sunt eu si ce este viata mea, ce este familia tatalui meu in Israel, ca sa fiu ginerele imparatului?"

19. Venind vremea cand Merab, fata lui Saul, avea sa fie data lui David, ea a fost data de nevasta lui Adriel, din Mehola.

20. Mical, fata lui Saul, iubea pe David. Au spus lui Saul, si lucrul i-a placut.

21. El isi zicea: "I-o voi da ca sa-i fie o cursa si sa cada sub mana filistenilor." Si Saul a zis lui David pentru a doua oara: "Astazi imi vei fi ginere."

22. Saul a dat slujitorilor sai urmatoarea porunca: "Vorbiti in taina lui David si spuneti-i: "Iata ca imparatul e binevoitor fata de tine si toti slujitorii lui te iubesc; fii acum ginerele imparatului."

23. Slujitorii lui Saul au spus aceste lucruri la urechile lui David. Si David a raspuns: "Credeti ca este usor sa fii ginerele imparatului? Eu sunt un om sarac si de putina insemnatate."

24. Slujitorii lui Saul i-au spus ce raspunsese David.

25. Saul a zis: "Asa sa vorbiti lui David: "Imparatul nu cere nicio zestre; ci doreste o suta de preputuri de ale filistenilor, ca sa-si razbune pe vrajmasii lui." Saul avea de gand sa faca pe David sa cada in mainile filistenilor.

26. Slujitorii lui Saul au spus aceste cuvinte lui David, si David a primit ce i se ceruse, pentru ca sa fie ginerele imparatului. Inainte de vremea hotarata,

27. David s-a sculat, a plecat cu oamenii lui si a ucis doua sute de oameni dintre filisteni, le-a adus preputurile si a dat imparatului numarul intreg, ca sa fie ginerele imparatului. Atunci Saul i-a dat de nevasta pe fiica sa Mical.

28. Saul a vazut si a inteles ca Domnul era cu David; si fiica sa Mical iubea pe David.

29. Saul s-a temut din ce in ce mai mult de David si toata viata i-a fost vrajmas.

30. Domnitorii filistenilor ieseau la lupta; si ori de cate ori ieseau, David avea mai multa izbanda decat toti slujitorii lui Saul, si numele lui a ajuns foarte vestit.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***