Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 16

1. Domnul a zis lui Samuel: "Cand vei inceta sa plangi pe Saul, pentru ca l-am lepadat, ca sa nu mai domneasca peste Israel? Umple-ti cornul cu untdelemn si du-te; te voi trimite la Isai, betleemitul, caci pe unul din fiii lui Mi l-am ales ca imparat."

2. Samuel a zis: "Cum sa ma duc? Saul are sa afle si ma va ucide." Si Domnul a zis: "Sa iei cu tine un vitel si sa zici: "Vin sa aduc o jertfa Domnului."

3. Sa poftesti pe Isai la jertfa; Eu iti voi arata ce trebuie sa faci, si Imi vei unge pe acela pe care-ti voi spune sa-l ungi."

4. Samuel a facut ce zisese Domnul, si s-a dus la Betleem. Batranii cetatii au alergat inspaimantati inaintea lui si au zis: "Ce vesteste venirea ta: ceva bun?"

5. El a raspuns: "Da; vin sa aduc o jertfa Domnului. Sfintiti-va si veniti cu mine la jertfa." A sfintit si pe Isai cu fiii lui si i-a poftit la jertfa.

6. Cand au intrat ei, Samuel, vazand pe Eliab, si-a zis: "Negresit, unsul Domnului este aici inaintea Lui."

7. Si Domnul a zis lui Samuel: "Nu te uita la infatisarea si inaltimea staturii lui, caci l-am lepadat. Domnul nu Se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul Se uita la inima."

8. Isai a chemat pe Abinadab si l-a trecut pe dinaintea lui Samuel; si Samuel a zis: "Nici pe acesta nu l-a ales Domnul."

9. Isai a trecut pe Sama; si Samuel a zis: "Nici pe acesta nu l-a ales Domnul."

10. Si asa a trecut Isai pe cei sapte fii ai lui pe dinaintea lui Samuel; si Samuel a zis lui Isai: "Domnul n-a ales pe niciunul din ei."

11. Apoi Samuel a zis lui Isai: "Acestia sunt toti fiii tai?" Si el a raspuns: "A mai ramas cel mai tanar, dar paste oile." Atunci Samuel a zis lui Isai: "Trimite sa-l aduca, fiindca nu vom sedea la masa pana nu va veni aici."

12. Isai a trimis sa-l aduca. Si el era cu par balai, cu ochi frumosi si fata frumoasa. Domnul a zis lui Samuel: "Scoala-te si unge-l, caci el este!"

13. Samuel a luat cornul cu untdelemn si l-a uns in mijlocul fratilor lui. Duhul Domnului a venit peste David, incepand din ziua aceea si in cele urmatoare. Samuel s-a sculat si s-a dus la Rama.

14. Duhul Domnului S-a departat de la Saul; si a fost muncit de un duh rau care venea de la Domnul.

15. Slujitorii lui Saul i-au zis: "Iata ca un duh rau de la Dumnezeu te munceste.

16. Porunceasca numai domnul nostru! Robii tai sunt inaintea ta. Ei vor cauta un om care sa stie sa cante cu harpa; si, cand duhul rau trimis de Dumnezeu va fi peste tine, el va canta cu mana, si vei fi usurat."

17. Saul a raspuns slujitorilor sai: "Gasiti-mi, dar, un om care sa cante bine si aduceti-l la mine."

18. Unul din slujitori a luat cuvantul si a zis: "Iata, am vazut pe un fiu al lui Isai, betleemitul, care stie sa cante; el este si un om tare si voinic, un razboinic, vorbeste bine, este frumos la chip, si Domnul este cu el."

19. Saul a trimis niste oameni la Isai sa-i spuna: "Trimite-mi pe fiul tau David, care este cu oile."

20. Isai a luat un magar, l-a incarcat cu paine, cu un burduf cu vin si cu un ied, si a trimis lui Saul aceste lucruri, prin fiul sau David.

21. David a ajuns la Saul si s-a infatisat inaintea lui; i-a placut mult lui Saul, si a fost pus sa-i poarte armele.

22. Saul a trimis vorba lui Isai, zicand: "Te rog sa lasi pe David in slujba mea, caci a capatat trecere inaintea mea."

23. Si cand duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa si canta cu mana lui; Saul rasufla atunci mai usor, se simtea usurat, si duhul cel rau pleca de la el.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***