Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 13

1. Saul era in varsta de treizeci de ani cand a ajuns imparat si a domnit doi ani peste Israel.

2. Saul si-a ales trei mii de barbati din Israel: doua mii erau cu el la Micmas si pe muntele Betel, iar o mie erau cu Ionatan la Ghibeea lui Beniamin. Pe ceilalti din popor i-a trimis pe fiecare la cortul lui.

3. Ionatan a batut tabara filistenilor care era la Gheba, si filistenii au auzit lucrul acesta. Saul a pus sa sune cu trambita prin toata tara, zicand: "Sa auda evreii lucrul acesta!"

4. Tot Israelul a auzit zicandu-se: "Saul a batut tabara filistenilor, si Israel s-a facut urat filistenilor." Si poporul a fost adunat la Saul, in Ghilgal.

5. Filistenii s-au strans sa lupte cu Israel. Aveau o mie de care si sase mii de calareti; si poporul acesta era fara numar: ca nisipul de pe tarmul marii. Au venit si au tabarat la Micmas, la rasarit de Bet-Aven.

6. Barbatii lui Israel s-au vazut la stramtorare, caci erau stransi de aproape, si s-au ascuns in pesteri, in tufisuri, in stanci, in turnuri si in gropile pentru apa.

7. Unii evrei au trecut Iordanul, ca sa se duca in tara lui Gad si Galaad. Saul era tot la Ghilgal, si tot poporul de langa el tremura.

8. A asteptat sapte zile, dupa timpul hotarat de Samuel. Dar Samuel nu venea la Ghilgal, si poporul se imprastia de langa Saul.

9. Atunci Saul a zis: "Aduceti-mi arderea de tot si jertfele de multumire." Si a jertfit arderea de tot.

10. Pe cand sfarsea de adus arderea de tot, a venit Samuel, si Saul i-a iesit inainte sa-i ureze de bine.

11. Samuel a zis: "Ce-ai facut?" Saul a raspuns: "Cand am vazut ca poporul se imprastie de langa mine, ca nu vii la timpul hotarat si ca filistenii sunt stransi la Micmas,

12. mi-am zis: "Filistenii se vor cobori impotriva mea la Ghilgal, si eu nu m-am rugat Domnului!" Atunci am indraznit si am adus arderea de tot."

13. Samuel a zis lui Saul: "Ai lucrat ca un nebun si n-ai pazit porunca pe care ti-o daduse Domnul Dumnezeul tau. Domnul ar fi intarit pe vecie domnia ta peste Israel;

14. dar acum, domnia ta nu va dainui. Domnul Si-a ales un om dupa inima Lui si Domnul l-a randuit sa fie capetenia poporului Sau, pentru ca n-ai pazit ce-ti poruncise Domnul."

15. Apoi Samuel s-a sculat si s-a suit din Ghilgal la Ghibeea lui Beniamin. Saul a facut numaratoarea poporului care se afla cu el: erau aproape sase sute de oameni.

16. Saul, fiul sau Ionatan si poporul care se afla cu ei se asezasera la Gheba lui Beniamin, si filistenii tabarau la Micmas.

17. Din tabara filistenilor au iesit trei cete ca sa pustiasca: una a luat drumul spre Ofra, spre tara Sual;

18. alta a luat drumul spre Bet-Horon; si a treia a luat drumul spre hotarul care cauta spre valea Teboim, inspre pustiu.

19. In toata tara lui Israel nu se gasea niciun fierar; caci filistenii zisesera: "Sa impiedicam pe evrei sa-si faca sabii sau sulite."

20. Si fiecare om din Israel se cobora la filisteni, ca sa-si ascuta fierul plugului, coasa, securea si sapa,

21. cand se tocea sapa, coasa, furca cu trei coarne si securea, si ca sa faca varf tepusului cu care mana boii.

22. Si asa s-a intamplat ca in ziua luptei nu era nici sabie, nici sulita in mainile intregului popor care era cu Saul si Ionatan: nu avea decat Saul si fiul sau Ionatan.

23. O ceata de filisteni a venit si s-a asezat la trecatoarea Micmasului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***