Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 12

1. Samuel a zis intregului Israel: "Iata ca v-am ascultat glasul in tot ce mi-ati zis si am pus un imparat peste voi.

2. De acum, iata imparatul care va merge inaintea voastra. Cat despre mine, eu sunt batran, am albit, asa ca fiii mei sunt cu voi; am umblat inaintea voastra, din tinerete pana in ziua de azi.

3. Iata-ma! Marturisiti impotriva mea, in fata Domnului si in fata unsului Lui: Cui i-am luat boul sau cui i-am luat magarul? Pe cine am apasat si pe cine am napastuit? De la cine am luat mita ca sa inchid ochii asupra lui? Marturisiti, si va voi da inapoi."

4. Ei au raspuns: "Nu ne-ai apasat, nu ne-ai napastuit si nici n-ai primit nimic din mana nimanui."

5. El le-a mai zis: "Domnul este martor impotriva voastra si unsul Lui este martor, in ziua aceasta, ca n-ati gasit nimic in mainile mele." Si ei au raspuns: "Sunt martori!"

6. Atunci Samuel a zis poporului: "Domnul a pus pe Moise si pe Aaron si a scos pe parintii vostri din Egipt.

7. Acum, infatisati-va ca sa va judec inaintea Domnului pentru toate binefacerile pe care vi le-a facut Domnul, voua si parintilor vostri.

8. Dupa ce a venit Iacov in Egipt, parintii vostri au strigat catre Domnul, si Domnul a trimis pe Moise si pe Aaron, care au scos pe parintii vostri din Egipt si i-au adus sa locuiasca in locul acesta.

9. Dar ei au uitat pe Domnul Dumnezeul lor; si El i-a vandut in mainile lui Sisera, capetenia ostirii Hatorului, in mainile filistenilor si in mainile imparatului Moabului, care au inceput lupta impotriva lor.

10. Au strigat iarasi catre Domnul si au zis: "Am pacatuit, caci am parasit pe Domnul si am slujit Baalilor si Astarteilor; izbaveste-ne acum din mana vrajmasilor nostri si-Ti vom sluji."

11. Si Domnul a trimis pe Ierubaal si pe Barac, si pe Iefta, si pe Samuel, si v-a izbavit din mana vrajmasilor vostri care va inconjurau, si ati locuit in liniste.

12. Apoi, cand ati vazut ca Nahas, imparatul fiilor lui Amon, mergea impotriva voastra, mi-ati zis: "Nu! Ci un imparat sa domneasca peste noi." Si totusi Domnul Dumnezeul vostru era Imparatul vostru.

13. Iata, dar, imparatul pe care l-ati ales si pe care l-ati cerut; iata ca Domnul a pus un imparat peste voi.

14. Daca va veti teme de Domnul, daca-I veti sluji, daca veti asculta de glasul Lui si daca nu va veti impotrivi cuvantului Domnului, va veti alipi de Domnul Dumnezeul vostru, atat voi cat si imparatul care domneste peste voi.

15. Dar daca nu veti asculta de glasul Domnului si va veti impotrivi cuvantului Domnului, mana Domnului va fi impotriva voastra, cum a fost impotriva parintilor vostri.

16. Acum mai asteptati aici ca sa vedeti minunea pe care o va face Domnul sub ochii vostri.

17. Nu suntem noi la seceratul granelor? Voi striga catre Domnul, si va trimite tunete si ploaie. Sa stiti atunci si sa vedeti cat de rau ati facut inaintea Domnului, cand ati cerut un imparat pentru voi."

18. Samuel a strigat catre Domnul, si Domnul a trimis chiar in ziua aceea tunete si ploaie. Tot poporul a avut o mare frica de Domnul si de Samuel.

19. Si tot poporul a zis lui Samuel: "Roaga-te Domnului Dumnezeului tau pentru robii tai, ca sa nu murim; caci la toate pacatele noastre am mai adaugat si pe acela de a cere un imparat pentru noi."

20. Samuel a zis poporului: "Nu va temeti! Ati facut tot raul acesta; dar nu va abateti de la Domnul si slujiti Domnului din toata inima voastra.

21. Nu va abateti de la El; altfel, ati merge dupa lucruri de nimic, care n-aduc nici folos, nici izbavire, pentru ca sunt lucruri de nimic.

22. Domnul nu va parasi pe poporul Lui, din pricina Numelui Lui celui mare, caci Domnul a hotarat sa faca din voi poporul Lui.

23. Departe iarasi de mine sa pacatuiesc impotriva Domnului, incetand sa ma rog pentru voi! Va voi invata calea cea buna si cea dreapta.

24. Temeti-va numai de Domnul si slujiti-I cu credinciosie din toata inima voastra; caci vedeti ce putere desfasura El printre voi.

25. Dar daca veti face raul, veti pieri, voi si imparatul vostru."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***