Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 11

1. Nahas, amonitul, a venit si a impresurat Iabesul din Galaad. Toti locuitorii din Iabes au zis lui Nahas: "Fa legamant cu noi, si-ti vom fi supusi."

2. Dar Nahas, amonitul, le-a raspuns: "Voi face legamant cu voi, daca ma lasati sa va scot la toti ochiul drept si sa arunc astfel o ocara asupra intregului Israel."

3. Batranii din Iabes i-au zis: "Da-ne un ragaz de sapte zile, ca sa trimitem soli in tot tinutul lui Israel; si daca nu va fi nimeni sa ne ajute, ne vom supune tie."

4. Solii au ajuns la Ghibeea, cetatea lui Saul, si au spus aceste lucruri in auzul poporului. Si tot poporul a ridicat glasul si a plans.

5. Saul tocmai se intorcea de la camp, in urma boilor, si a intrebat: "Ce are poporul de plange?" I-au istorisit ce spusesera cei din Iabes.

6. Cum a auzit Saul aceste lucruri, Duhul lui Dumnezeu a venit peste el, si s-a maniat foarte tare.

7. A luat o pereche de boi, i-a taiat in bucati si le-a trimis prin soli in tot tinutul lui Israel, zicand: "Oricine nu va merge dupa Saul si Samuel isi va vedea boii taiati la fel." Groaza Domnului a apucat pe popor, care a pornit ca un singur om.

8. Saul le-a facut numaratoarea la Bezec; copiii lui Israel erau trei sute de mii, si barbatii lui Iuda treizeci de mii.

9. Ei au zis solilor care venisera: "Asa sa vorbiti locuitorilor Iabesului din Galaad: "Maine, cand va dogori soarele, veti avea ajutor." Solii au dus vestea aceasta celor din Iabes, care s-au umplut de bucurie

10. si au zis amonitilor: "Maine ne vom supune voua, si ne veti face ce va va placea."

11. A doua zi, Saul a impartit poporul in trei cete. Au patruns in tabara amonitilor in straja diminetii si i-au batut pana la caldura zilei. Cei ce au scapat au fost risipiti si n-au mai ramas doi laolalta dintre ei.

12. Poporul a zis lui Samuel: "Cine zicea: "Saul sa domneasca peste noi?"? Dati incoace pe oamenii aceia, ca sa-i omoram."

13. Dar Saul a zis: "Nimeni nu va fi omorat in ziua aceasta, caci astazi Domnul a dat o izbavire lui Israel."

14. Si Samuel a zis poporului: "Veniti si sa mergem la Ghilgal, ca sa intarim acolo imparatia."

15. Tot poporul s-a dus la Ghilgal si au pus pe Saul imparat, inaintea Domnului, la Ghilgal. Acolo au adus jertfe de multumire inaintea Domnului; si Saul si toti oamenii lui Israel s-au inveselit foarte mult acolo.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***