Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 10

1. Samuel a luat sticluta cu untdelemn si a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sarutat si a zis: "Nu te-a uns Domnul ca sa fii capetenia mostenirii Lui?

2. Astazi, dupa ce ma vei parasi, vei gasi doi oameni la mormantul Rahelei, in hotarul lui Beniamin, la Teltah. Ei iti vor zice: "Magaritele pe care te-ai dus sa le cauti s-au gasit; si iata ca tatal tau nu se mai gandeste la magarite, ci este ingrijorat de voi si zice: "Ce sa fac pentru fiul meu?"

3. De acolo vei merge mai departe si vei ajunge la stejarul din Tabor, unde vei fi intampinat de trei oameni suindu-se la Dumnezeu, in Betel, si ducand unul trei iezi, altul trei turte de paine, iar altul un burduf cu vin.

4. Ei te vor intreba de sanatate si-ti vor da doua paini, pe care le vei lua din mana lor.

5. Dupa aceea, vei ajunge la Ghibeea Elohim, unde se afla garnizoana filistenilor. Cand vei intra in cetate, vei intalni o ceata de proroci coborandu-se de pe inaltimea pentru jertfa, cu laute, timpane, fluiere si cobze inainte, si prorocind.

6. Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei si vei fi prefacut intr-alt om.

7. Cand ti se vor implini semnele acestea, fa ce vei gasi de facut, caci Dumnezeu este cu tine.

8. Apoi sa te cobori inaintea mea la Ghilgal; si eu ma voi cobori la tine, ca sa aduc arderi de tot si jertfe de multumire. Sa ma astepti sapte zile acolo, pana voi ajunge eu la tine si-ti voi spune ce ai sa faci."

9. De indata ce Saul a intors spatele ca sa se desparta de Samuel, Dumnezeu i-a dat o alta inima, si toate semnele acestea s-au implinit in aceeasi zi.

10. Cand au ajuns la Ghibeea, iata ca i-a iesit inainte o ceata de proroci. Duhul lui Dumnezeu a venit peste el si el a prorocit in mijlocul lor.

11. Toti cei ce-l cunoscusera mai inainte au vazut ca prorocea impreuna cu prorocii si isi ziceau unul altuia in popor: "Ce s-a intamplat cu fiul lui Chis? Oare si Saul este intre proroci?"

12. Cineva din Ghibeea a raspuns: "Si cine este tatal lor?" - De-acolo zicala: "Oare si Saul este intre proroci?" -

13. Cand a sfarsit de prorocit, s-a dus pe inaltime.

14. Unchiul lui Saul a zis lui Saul si slugii lui: "Unde v-ati dus?" Saul a raspuns: "Sa cautam magaritele; dar cand am vazut ca nu le gasim, ne-am dus la Samuel."

15. Unchiul lui Saul a zis din nou: "Istoriseste-mi, dar, ce v-a spus Samuel."

16. Si Saul a raspuns unchiului sau: "Ne-a spus ca magaritele s-au gasit." Si nu i-a spus nimic despre imparatia despre care vorbise Samuel.

17. Samuel a chemat poporul inaintea Domnului, la Mitpa

18. si a zis copiilor lui Israel: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Eu am scos din Egipt pe Israel si v-am izbavit din mana egiptenilor si din mana tuturor imparatiilor care va apasau.

19. Si astazi, voi lepadati pe Dumnezeul vostru, care v-a izbavit din toate relele si din toate suferintele voastre, si-I ziceti: "Pune un imparat peste noi!" Infatisati-va acum inaintea Domnului, dupa semintiile voastre si dupa miile voastre."

20. Samuel a apropiat toate semintiile lui Israel, si a iesit la sorti semintia lui Beniamin.

21. A apropiat semintia lui Beniamin pe familii, si a iesit la sorti familia lui Matri. Apoi a iesit la sorti Saul, fiul lui Chis. L-au cautat, dar nu l-au gasit.

22. Au intrebat din nou pe Domnul: "A venit oare omul acesta aici?" Si Domnul a zis: "Iata ca este ascuns intre vase."

23. Au alergat si l-au scos de acolo, si el s-a infatisat in mijlocul poporului. Ii intrecea pe toti in inaltime, de la umar in sus.

24. Samuel a zis intregului popor: "Vedeti pe cel pe care l-a ales Domnul? Nu este nimeni in tot poporul care sa fie ca el." Si tot poporul a strigat: "Traiasca imparatul!"

25. Samuel a facut cunoscut poporului dreptul imparatiei si l-a scris intr-o carte, pe care a pus-o inaintea Domnului. Apoi a dat drumul intregului popor, trimitand pe fiecare acasa.

26. Si Saul s-a dus acasa in Ghibeea, insotit de o parte din ostasi, a caror inima o miscase Dumnezeu.

27. S-au gasit insa si oameni rai, care ziceau: "Ce ne poate ajuta acesta?" Si l-au dispretuit si nu i-au adus niciun dar. Dar Saul s-a facut ca nu-i aude.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***