Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Rut 3

1. Soacra sa, Naomi, i-a zis: "Fiica mea, as vrea sa-ti dau un loc de odihna, ca sa fii fericita.

2. Si acum Boaz, cu ale carui slujnice ai fost, nu este el ruda cu noi? Iata, el are sa vanture la noapte orzul in arie.

3. Spala-te si unge-te, apoi imbraca-te cu hainele tale si coboara-te la arie. Sa nu te faci cunoscuta lui, pana va ispravi de mancat si de baut.

4. Si cand se va duce sa se culce, insemneaza-ti locul unde se culca. Apoi du-te, descopera-i picioarele si culca-te. Si el insusi iti va spune ce sa faci."

5. Ea i-a raspuns: "Voi face tot ce ai spus."

6. Rut s-a coborat la arie si a facut tot ce poruncise soacra sa.

7. Boaz a mancat si a baut, si inima-i era vesela. S-a dus si s-a culcat la marginea unui stog. Rut a venit atunci incet de tot, i-a descoperit picioarele si s-a culcat.

8. La miezul noptii, omul s-a speriat; s-a plecat si iata ca o femeie era culcata la picioarele lui.

9. El a zis: "Cine esti tu?" Ea a raspuns: "Eu sunt Rut, slujnica ta; intinde-ti poala hainei peste slujnica ta, caci ai drept de rascumparare."

10. Si el a zis: "Fii binecuvantata de Domnul, fiica! Aceasta fapta de pe urma marturiseste si mai mult pentru tine decat cea dintai, ca n-ai umblat dupa tineri, saraci sau bogati.

11. Acum, fiica, nu te teme, iti voi face tot ce vei zice, caci toata cetatea stie ca esti o femeie cinstita.

12. Este adevarat ca am drept de rascumparare, dar este o alta ruda mai aproape decat mine.

13. Ramai in noaptea aceasta aici. Si maine, daca vrea sa te rascumpere, bine, sa te rascumpere; dar daca nu-i place sa te rascumpere, te voi rascumpara eu, viu este Domnul! Culca-te aici pana dimineata."

14. Ea a ramas culcata la picioarele lui pana dimineata si s-a sculat mai inainte de a se putea cunoaste unul pe altul. Boaz a zis: "Sa nu stie nimeni ca a intrat o femeie in arie!"

15. Si a adaugat: "Adu mantaua de pe tine si tine-o." Ea a tinut-o, si el a masurat sase masuri de orz si le-a pus pe ea. Apoi a intrat in cetate.

16. Rut s-a intors la soacra sa, si Naomi a zis: "Tu esti, fiica mea?" Rut i-a istorisit tot ce-i facuse omul acela.

17. Ea a zis: "Mi-a dat aceste sase masuri de orz, zicand: "Sa nu te intorci cu mainile goale la soacra ta."

18. Si Naomi a zis: "Fii linistita, fiica mea, pana vei sti cum se va ispravi lucrul acesta, caci omul acesta nu va avea odihna pana nu va sfarsi lucrul chiar astazi."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***