Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Imparati (2 Regi) 24

1. Pe vremea sa, Nebucadnetar, imparatul Babilonului, a pornit cu razboi. Ioiachim i-a fost supus trei ani; dar s-a rasculat din nou impotriva lui.

2. Atunci Domnul a trimis impotriva lui Ioiachim cete de haldei, cete de sirieni, cete de moabiti si cete de amoniti; le-a trimis impotriva lui Iuda, ca sa-l nimiceasca, dupa cuvantul pe care-l spusese Domnul prin robii Sai prorocii.

3. Lucrul acesta s-a intamplat numai dupa porunca Domnului, care voia sa lepede pe Iuda dinaintea Lui, din pricina tuturor pacatelor savarsite de Manase

4. si din pricina sangelui nevinovat pe care-l varsase Manase si de care umpluse Ierusalimul. De aceea, lucrul acesta Domnul n-a vrut sa-l ierte.

5. Celelalte fapte ale lui Ioiachim si tot ce a facut el nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

6. Ioiachim a adormit cu parintii sai. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Ioiachin.

7. Imparatul Egiptului n-a mai iesit din tara lui, caci imparatul Babilonului luase tot ce era al imparatului Egiptului, de la paraul Egiptului pana la raul Eufratului.

8. Ioiachin avea optsprezece ani cand a ajuns imparat si a domnit trei luni la Ierusalim. Mama sa se chema Nehusta, fata lui Elnatan, din Ierusalim.

9. El a facut ce este rau inaintea Domnului, intocmai cum facuse tatal sau.

10. In vremea aceea, slujitorii lui Nebucadnetar, imparatul Babilonului, s-au suit impotriva Ierusalimului, si cetatea a fost impresurata.

11. Nebucadnetar, imparatul Babilonului, a venit inaintea cetatii pe cand o impresurau slujitorii lui.

12. Atunci Ioiachin, imparatul lui Iuda, s-a dus la imparatul Babilonului, cu mama sa, cu slujitorii, capeteniile si dregatorii lui. Si imparatul Babilonului l-a luat prins, in al optulea an al domniei lui.

13. A luat de acolo toate vistieriile Casei Domnului si vistieriile casei imparatului; si a sfaramat toate vasele de aur pe care le facuse Solomon, imparatul lui Israel, in Templul Domnului, cum spusese Domnul.

14. A dus in robie tot Ierusalimul, toate capeteniile si toti oamenii viteji, in numar de zece mii, cu toti teslarii si fierarii: n-a mai ramas decat poporul sarac al tarii.

15. A stramutat pe Ioiachin la Babilon; si a dus robi din Ierusalim la Babilon, pe mama imparatului, pe nevestele imparatului si pe dregatorii lui si pe mai marii tarii,

16. pe toti razboinicii, in numar de sapte mii, si pe teslari si fierari, in numar de o mie, toti numai oameni viteji si buni pentru razboi. Imparatul Babilonului i-a luat robi in Babilon.

17. Si imparatul Babilonului a pus imparat, in locul lui Ioiachin, pe unchiul sau Matania, caruia i-a schimbat numele in Zedechia.

18. Zedechia avea douazeci si unu de ani cand a ajuns imparat si a domnit unsprezece ani la Ierusalim. Mama sa se chema Hamutal, fata lui Ieremia, din Libna.

19. El a facut ce este rau inaintea Domnului, intocmai cum facuse Ioiachim.

20. Si lucrul acesta s-a intamplat din pricina maniei Domnului impotriva Ierusalimului si impotriva lui Iuda, pe care voia sa-i lepede dinaintea Lui. Si Zedechia s-a rasculat impotriva imparatului Babilonului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***