Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Imparati (2 Regi) 21

1. Manase avea doisprezece ani cand a ajuns imparat, si a domnit cincizeci si cinci de ani la Ierusalim. Mama sa se numea Heftiba.

2. El a facut ce este rau inaintea Domnului, dupa uraciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

3. El a zidit din nou inaltimile pe care le daramase tatal sau, Ezechia, a ridicat altare lui Baal, a facut un idol al Astarteii, cum facuse Ahab, imparatul lui Israel, si s-a inchinat inaintea intregii ostiri a cerurilor si i-a slujit.

4. A zidit astfel altare in Casa Domnului, macar ca Domnul spusese: "In Ierusalim Imi voi pune Numele."

5. A zidit altare intregii ostiri a cerurilor in cele doua curti ale Casei Domnului.

6. Si-a trecut pe fiul sau prin foc; se indeletnicea cu ghicirea si vrajitoria, si a tinut la el oameni care chemau duhurile si ghiceau viitorul. A facut din ce in ce mai mult ce este rau inaintea Domnului, maniindu-L.

7. A pus idolul Astarteii, pe care-l facuse, in Casa despre care Domnul spusese lui David si fiului sau Solomon: "In Casa aceasta si in Ierusalim, pe care l-am ales din toate semintiile lui Israel, vreau sa pun pentru totdeauna Numele Meu.

8. Nu voi mai muta piciorul lui Israel afara din tara pe care am dat-o parintilor lui, numai sa aiba grija sa implineasca tot ce le-am poruncit si toata Legea pe care le-a dat-o robul Meu Moise."

9. Dar ei n-au ascultat; si Manase a fost pricina pentru care s-au ratacit si au facut rau mai mult decat neamurile pe care le nimicise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

10. Atunci Domnul a vorbit astfel prin robii Sai prorocii:

11. "Pentru ca Manase, imparatul lui Iuda, a savarsit aceste uraciuni, pentru ca a facut mai rau decat tot ce facusera inaintea lui amoritii si pentru ca a facut si pe Iuda sa pacatuiasca prin idolii lui,

12. iata ce zice Domnul Dumnezeul lui Israel: "Voi aduce peste Ierusalim si peste Iuda nenorociri care vor asurzi urechile oricui va auzi vorbindu-se de ele.

13. Voi intinde asupra Ierusalimului franghia, ca asupra Samariei, si cumpana, ca asupra casei lui Ahab: si voi curata Ierusalimul, ca o farfurie, care se curata si se rastoarna cu fata in jos, dupa ce a fost curatata.

14. Voi parasi ramasita mostenirii Mele si-i voi da in mainile vrajmasilor lor; si vor ajunge de jaful si prada tuturor vrajmasilor lor,

15. pentru ca au facut ce este rau inaintea Mea si M-au maniat din ziua cand au iesit parintii lor din Egipt pana in ziua de azi!"

16. Manase a varsat de asemenea mult sange nevinovat, pana acolo incat a umplut Ierusalimul de la un capat la altul, afara de pacatele pe care le-a savarsit si in care a tarat si pe Iuda, facand ce este rau inaintea Domnului.

17. Celelalte fapte ale lui Manase, tot ce a facut el si pacatele la care s-a dedat nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

18. Manase a adormit cu parintii sai si a fost ingropat in gradina casei, in gradina lui Uza. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Amon.

19. Amon avea douazeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit doi ani la Ierusalim. Mama sa se chema Mesulemet, fata lui Harut din Iotba.

20. El a facut ce este rau inaintea Domnului, cum facuse tatal sau, Manase;

21. a umblat in toata calea in care umblase tatal sau, a slujit idolilor carora slujise si tatal sau si s-a inchinat inaintea lor;

22. a parasit pe Domnul Dumnezeul parintilor sai si n-a umblat in calea Domnului.

23. Slujitorii lui Amon au uneltit impotriva lui si au omorat pe imparat in casa lui.

24. Dar poporul tarii a lovit pe toti cei ce uneltisera impotriva imparatului Amon; si poporul tarii a pus imparat, in locul sau, pe fiul sau Iosia.

25. Celelalte fapte ale lui Amon si ce a facut el nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

26. L-au ingropat in mormantul sau, in gradina lui Uza. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Iosia.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***