Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Imparati (2 Regi) 20

1. In vremea aceea, Ezechia a fost bolnav pe moarte. Prorocul Isaia, fiul lui Amot, a venit la el si i-a zis: "Asa vorbeste Domnul: "Randuieste ce ai de randuit casei tale, caci vei muri si nu vei mai trai."

2. Ezechia s-a intors cu fata la perete si a facut Domnului urmatoarea rugaciune:

3. "Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea fetei Tale cu credinciosie si curatie de inima si am facut ce este bine inaintea Ta!" Si Ezechia a varsat multe lacrimi.

4. Isaia, care iesise, n-ajunsese inca in curtea din mijloc, cand cuvantul Domnului i-a vorbit astfel:

5. "Intoarce-te si spune lui Ezechia, capetenia poporului Meu: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: "Ti-am auzit rugaciunea si ti-am vazut lacrimile. Iata ca te voi face sanatos; a treia zi, te vei sui la Casa Domnului.

6. Voi mai adauga cincisprezece ani la zilele tale. Te voi izbavi, pe tine si cetatea aceasta, din mana imparatului Asiriei si voi ocroti cetatea aceasta, din pricina Mea si din pricina robului Meu David."

7. Isaia a zis: "Luati o turta de smochine." Au luat-o si au pus-o pe umflatura. Si Ezechia s-a vindecat.

8. Ezechia zisese lui Isaia: "Dupa care semn voi cunoaste ca ma va vindeca Domnul si ca ma voi sui a treia zi la Casa Domnului?"

9. Si Isaia a zis: "Iata, din partea Domnului, semnul dupa care vei cunoaste ca Domnul va implini cuvantul pe care l-a rostit: "Cum vrei: sa treaca umbra peste zece trepte inainte sau sa dea inapoi cu zece trepte?"

10. Ezechia a raspuns: "Nu este mare lucru ca umbra sa treaca inainte peste zece trepte; ci mai bine sa se dea inapoi cu zece trepte."

11. Atunci Isaia, prorocul, s-a rugat Domnului, si Domnul a dat cu zece trepte inapoi umbra din locul in care se coborase pe cadranul soarelui lui Ahaz.

12. In acelasi timp, Berodac-Baladan, fiul lui Baladan, imparatul Babilonului, a trimis o scrisoare si un dar lui Ezechia, caci auzise de boala lui Ezechia.

13. Ezechia a ascultat pe soli si le-a aratat locul unde erau lucrurile lui de pret, argintul si aurul, mirodeniile si untdelemnul cel scump, casa lui cu arme si tot ce se afla in vistieriile lui: n-a fost nimic pe care sa nu li-l fi aratat Ezechia in casa lui si in toate mosiile lui.

14. Prorocul Isaia a venit in urma la imparatul Ezechia si i-a zis: "Ce au zis oamenii aceia si de unde au venit la tine?" Ezechia a raspuns: "Au venit dintr-o tara departata, din Babilon."

15. Isaia a mai zis: "Ce au vazut in casa ta?" Ezechia a raspuns: "Au vazut tot ce este in casa mea: n-a fost nimic in vistieriile mele pe care sa nu li-l fi aratat."

16. Atunci Isaia a zis lui Ezechia: "Asculta cuvantul Domnului!

17. "Iata ca vor veni vremuri cand vor duce in Babilon tot ce este in casa ta si ce au strans parintii tai pana in ziua de azi; nu va ramane nimic - zice Domnul. -

18. Si vor lua din fiii tai, care vor iesi din tine, pe care-i vei naste, si-i vor face fameni slujitori in casa imparatului Babilonului."

19. Ezechia a raspuns lui Isaia: "Cuvantul Domnului, pe care l-ai rostit, este bun." Si a adaugat: "Caci va fi pace si liniste in timpul vietii mele!"

20. Celelalte fapte ale lui Ezechia, toate ispravile lui si cum a facut iazul si canalul de apa si a adus apele in cetate nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

21. Ezechia a adormit cu parintii sai. Si in locul lui a domnit fiul sau Manase.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***