Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Imparati (2 Regi) 16

1. In al saptesprezecelea an al lui Pecah, fiul lui Remalia, a inceput sa domneasca Ahaz, fiul lui Iotam, imparatul lui Iuda.

2. Ahaz avea douazeci de ani cand a ajuns imparat, si a domnit saisprezece ani la Ierusalim. El n-a facut ce este placut inaintea Domnului Dumnezeului sau, cum facuse tatal sau David.

3. Ci a umblat in calea imparatilor lui Israel; si chiar a trecut pe fiul sau prin foc, dupa uraciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

4. A adus jertfe si tamaie pe inaltimi, pe dealuri si sub toti copacii verzi.

5. Atunci Retin, imparatul Siriei, si Pecah, fiul lui Remalia, imparatul lui Israel, s-au suit impotriva Ierusalimului, ca sa lupte impotriva lui. Au impresurat pe Ahaz, dar n-au putut sa-l biruie.

6. In acelasi timp, Retin, imparatul Siriei, a adus iarasi Elatul sub stapanirea sirienilor; a izgonit pe evrei din Elat, si sirienii au venit la Elat, unde au locuit pana in ziua de azi.

7. Ahaz a trimis soli lui Tiglat-Pileser, imparatul Asiriei, sa-i spuna: "Eu sunt robul tau si fiul tau; suie-te si izbaveste-ma din mana imparatului Siriei si din mana imparatului lui Israel, care se ridica impotriva mea."

8. Si Ahaz a luat argintul si aurul din Casa Domnului si din vistieriile casei imparatului si l-a trimis ca dar imparatului Asiriei.

9. Imparatul Asiriei l-a ascultat. S-a suit impotriva Damascului, l-a luat, a dus pe locuitori in robie la Chir si a omorat pe Retin.

10. Imparatul Ahaz s-a dus la Damasc inaintea lui Tiglat-Pileser, imparatul Asiriei. Si, vazand altarul din Damasc, imparatul Ahaz a trimis preotului Urie chipul si infatisarea acestui altar, intocmai cum era facut.

11. Preotul Urie a facut un altar intocmai dupa chipul trimis din Damasc de imparatul Ahaz, si preotul Urie l-a facut mai inainte ca sa se intoarca imparatul Ahaz din Damasc.

12. La venirea lui din Damasc, imparatul a vazut altarul, s-a apropiat de el si s-a suit pe el.

13. A ars pe el arderea de tot si darul de mancare, a varsat jertfele de batura si a stropit pe altar sangele jertfelor de multumire.

14. A indepartat dinaintea Casei altarul de arama care era inaintea Domnului, ca sa nu fie intre noul altar si Casa Domnului; l-a pus langa noul altar, spre miazanoapte.

15. Si imparatul Ahaz a dat urmatoarea porunca preotului Urie: "Sa arzi pe altarul cel mare arderea de tot de dimineata si darul de mancare de seara, arderea de tot a imparatului si darul lui de mancare, arderile de tot ale intregului popor din tara si darurile lor de mancare, sa torni pe el jertfele lor de bautura si sa stropesti pe el tot sangele arderilor de tot si tot sangele jertfelor; cat despre altarul de arama, nu-mi pasa de el."

16. Preotul Urie a facut intocmai cum poruncise imparatul Ahaz.

17. Si imparatul Ahaz a sfaramat tabliile de la temelie si a scos lighenele de pe ele. A dat jos marea de pe boii de arama care erau sub ea si a pus-o pe o pardoseala de piatra.

18. De hatarul imparatului Asiriei, a schimbat in Casa Domnului pridvorul Sabatului care fusese zidit acolo, precum si intrarea de afara a imparatului.

19. Celelalte fapte ale lui Ahaz si tot ce a facut el nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

20. Ahaz a adormit cu parintii sai si a fost ingropat cu parintii sai in cetatea lui David. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Ezechia.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***