Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Imparati (2 Regi) 11

1. Atalia, mama lui Ahazia, vazand ca fiul ei a murit, s-a sculat si a omorat pe toti cei de neam imparatesc.

2. Dar Ioseba, fata imparatului Ioram, sora lui Ahazia, a luat pe Ioas, fiul lui Ahazia, si l-a ridicat din mijlocul fiilor imparatului, cand i-au omorat: l-a pus impreuna cu doica lui in odaia paturilor. Astfel a fost ascuns de privirile Ataliei si n-a fost omorat.

3. A stat sase ani ascuns cu Ioseba in Casa Domnului. Si in tara domnea Atalia.

4. In anul al saptelea, Iehoiada a trimis si a luat pe sutasii cheretitilor si alergatorilor si i-a adus la el in Casa Domnului. A facut legamant cu ei, i-a pus sa jure in Casa Domnului si le-a aratat pe fiul imparatului.

5. Apoi le-a poruncit astfel: "Iata ce aveti sa faceti. O treime din voi, care intra de slujba in ziua Sabatului, sa faca de straja la casa imparatului,

6. o treime la poarta Sur, si o treime la poarta dinapoia alergatorilor: sa paziti bine casa, asa incat sa nu lasati pe nimeni sa intre.

7. Celelalte doua cete ale voastre, toti cei ce ies din slujba in ziua Sabatului, vor pazi Casa Domnului de langa imparat;

8. sa inconjurati pe imparat din toate partile, fiecare cu armele in mana, si sa omorati pe oricine va intra in sirurile voastre; sa fiti langa imparat cand va iesi si cand va intra."

9. Sutasii au indeplinit toate poruncile pe care le daduse preotul Iehoiada. Si-au luat fiecare oamenii, pe cei ce intrau in slujba si pe cei ce ieseau din slujba in ziua Sabatului, si s-au dus la preotul Iehoiada.

10. Preotul a dat sutasilor sulitele si scuturile care veneau de la imparatul David si care se aflau in Casa Domnului.

11. Alergatorii, fiecare cu armele in mana, au inconjurat pe imparat, asezandu-se de la latura dreapta pana la latura stanga a casei, langa altar si langa casa.

12. Preotul a adus inainte pe fiul imparatului si i-a pus cununa imparateasca si marturia. L-au pus imparat, l-au uns si, batand din palme, au zis: "Traiasca imparatul!"

13. Atalia a auzit vuietul alergatorilor si poporului si a venit la popor in Casa Domnului.

14. S-a uitat. Si iata ca imparatul statea pe scaunul imparatesc, dupa datina. Capeteniile si trambitele erau langa imparat: tot poporul tarii se bucura si sunau din trambite. Atalia si-a sfasiat hainele si a strigat: "Vanzare! Vanzare!"

15. Atunci preotul Iehoiada a dat urmatoarea porunca sutasilor care erau in fruntea ostirii: "Scoateti-o afara din siruri si ucideti cu sabia pe oricine va merge dupa ea." Caci preotul zisese: "Sa nu fie omorata in Casa Domnului!"

16. I-au facut loc, si s-a dus la casa imparatului pe drumul pe care intrau caii: acolo a fost omorata.

17. Iehoiada a facut un legamant intre Domnul, imparat si popor, prin care ei aveau sa fie poporul Domnului; a incheiat si un legamant intre imparat si popor.

18. Tot poporul tarii a intrat in templul lui Baal si l-au daramat, i-au sfaramat cu desavarsire altarele si icoanele, si au ucis inaintea altarelor pe Matan, preotul lui Baal. Preotul Iehoiada a pus strajeri in Casa Domnului.

19. A luat pe sutasi, pe cheretiti si alergatori si pe tot poporul tarii, au coborat pe imparat din Casa Domnului si au intrat in casa imparatului, pe drumul care duce la poarta alergatorilor. Si Ioas a sezut pe scaunul de domnie al imparatilor.

20. Tot poporul tarii se bucura, si cetatea era linistita. Pe Atalia o omorasera cu sabia in casa imparatului.

21. Ioas avea sapte ani cand a ajuns imparat.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***