Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Imparati (1 Regi) 5

1. Hiram, imparatul Tirului, a trimis pe slujitorii sai la Solomon; caci auzise ca fusese uns imparat in locul tatalui sau, si el iubise totdeauna pe David.

2. Solomon a trimis vorba lui Hiram:

3. "Stii ca tatal meu, David, n-a putut sa zideasca o Casa Domnului Dumnezeului lui, din pricina razboaielor cu care l-au inconjurat vrajmasii lui, pana ce Domnul i-a pus sub talpa picioarelor lui.

4. Acum Domnul Dumnezeul meu mi-a dat odihna din toate partile; nu mai am nici potrivnic, nici nenorociri!

5. Iata ca am de gand sa zidesc o Casa Numelui Domnului Dumnezeului meu, cum a spus Domnul, tatalui meu, David, zicand: "Fiul tau, pe care-l voi pune in locul tau pe scaunul tau de domnie, el va zidi o Casa Numelui Meu."

6. Porunceste acum sa se taie pentru mine cedri din Liban. Slujitorii mei vor fi cu ai tai si-ti voi plati simbria slujitorilor tai asa cum o vei hotari tu; caci stii ca dintre noi nimeni nu se pricepe sa taie lemne ca sidonienii."

7. Cand a auzit Hiram cuvintele lui Solomon, a avut o mare bucurie si a zis: "Binecuvantat sa fie astazi Domnul care a dat lui David un fiu intelept drept capetenie a acestui mare popor!"

8. Si Hiram a trimis raspuns lui Solomon: "Am auzit ce ai trimis sa mi se spuna. Voi face tot ce vei vrea in ce priveste lemnele de cedru si lemnele de chiparos.

9. Slujitorii mei le vor cobori din Liban la mare si le voi trimite pe mare in plute pana la locul pe care mi-l vei arata: acolo, voi pune sa le dezlege, si le vei lua. Ceea ce cer in schimb este sa trimiti merinde casei mele."

10. Hiram a dat lui Solomon lemne de cedru si lemne de chiparos cat a voit.

11. Si Solomon a dat lui Hiram douazeci de mii de cori de grau pentru hrana casei lui si douazeci de cori de untdelemn curat; iata ce a dat Solomon in fiecare an lui Hiram.

12. Domnul a dat intelepciune lui Solomon, cum ii fagaduise. Intre Hiram si Solomon a fost pace, si au facut legamant impreuna.

13. Imparatul Solomon a luat din tot Israelul oameni de corvoada, in numar de treizeci de mii.

14. I-a trimis in Liban, cate zece mii pe luna, cu schimbul; o luna erau in Liban, si doua luni erau acasa. Adoniram era mai mare peste oamenii de corvoada.

15. Solomon mai avea saptezeci de mii de oameni care purtau poverile si optzeci de mii care taiau pietrele in munti,

16. afara de capeteniile, in numar de trei mii trei sute, puse de Solomon peste lucrari si insarcinate cu privegherea lucratorilor.

17. Imparatul a poruncit sa se scoata pietre mari si marete, cioplite pentru temeliile Casei.

18. Lucratorii lui Solomon, ai lui Hiram si ghiblitii, le-au cioplit si au pregatit lemnele si pietrele pentru zidirea Casei.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***