Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 9

1. Nu te bucura, Israele, nu te inveseli ca popoarele, pentru ca ai curvit parasind pe Domnul, pentru ca ai iubit o plata necurata in toate ariile cu grau!

2. Aria si teascul nu-i vor hrani, si mustul le va lipsi.

3. Nu vor ramane in tara Domnului; ci Efraim se va intoarce in Egipt si vor manca in Asiria mancaruri necurate.

4. Nu vor aduce Domnului vin ca jertfa de bautura: caci nu-I vor fi placute. Painea lor le va fi ca o paine de jale; toti cei ce vor manca din ea se vor face necurati; caci painea lor va fi numai pentru ei, nu va intra in Casa Domnului!

5. Ce veti face in zilele de praznic, la sarbatorile Domnului?

6. Caci iata ca ei pleaca din pricina pustiirii; Egiptul ii va aduna, Moful le va da morminte; ce au mai scump, argintul lor, va fi prada maracinilor si vor creste spini in corturile lor.

7. Vin zilele pedepsei, vin zilele rasplatirii: Israel va vedea singur daca prorocul este nebun sau daca omul insuflat aiureaza. Si aceasta din pricina marimii nelegiuirilor si razvratirilor tale.

8. Efraim sta la panda impotriva Dumnezeului meu, prorocului i se intind laturi de pasari pe toate caile lui, il vrajmasesc in Casa Dumnezeului sau.

9. S-au afundat in stricaciune, ca in zilele Ghibei; Domnul Isi va aduce aminte de nelegiuirea lor, le va pedepsi pacatele.

10. "Am gasit pe Israel ca pe niste struguri in pustiu, am vazut pe parintii vostri ca pe cele dintai roade ale unui smochin in primavara; dar ei s-au dus la Baal-Peor, s-au pus in slujba idolului scarbos si au ajuns uraciosi ca si acela pe care il iubeau.

11. Slava lui Efraim va zbura ca o pasare: nu mai este nicio nastere, nicio insarcinare si nicio zamislire!

12. Chiar daca isi vor creste copiii, ii voi lipsi de ei inainte ca sa ajunga oameni mari; si vai de ei, cand Imi voi intoarce privirile de la ei!

13. Efraim, dupa cum vad, isi da copiii la prada; si Efraim isi va duce singur copiii la cel ce-i va ucide!"

14. Da-le, Doamne!… Ce sa le dai?… Da-le un pantece care sa nasca inainte de vreme si tate seci!…

15. "Toata rautatea lor este la Ghilgal; acolo M-am scarbit de ei. Din pricina rautatii faptelor lor ii voi izgoni din Casa Mea. Nu-i mai pot iubi, toate capeteniile lor sunt niste indaratnici.

16. Efraim este lovit, radacina i s-a uscat; nu mai dau rod; si chiar daca au copii, le voi omori rodul iubit de ei."

17. Dumnezeul meu ii va lepada, pentru ca nu L-au ascultat: de aceea vor rataci printre neamuri.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***