Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 4

1. "Ascultati cuvantul Domnului, copiii lui Israel! Caci Domnul are o judecata cu locuitorii tarii, pentru ca nu este adevar, nu este indurare, nu este cunostinta de Dumnezeu in tara.

2. Fiecare jura stramb si minte, ucide, fura si preacurveste; napastuieste si face omoruri dupa omoruri.

3. De aceea, tara se va jeli, toti cei ce o locuiesc vor tanji impreuna cu fiarele campului si pasarile cerului; chiar si pestii marii vor pieri.

4. Dar nimeni sa nu certe pe altul, nimeni sa nu mustre pe altul, caci poporul tau este ca cei ce se cearta cu preotii.

5. Te vei poticni ziua, prorocul se va poticni si el impreuna cu tine noaptea, si pe mama ta o voi nimici.

6. Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta. Fiindca ai lepadat cunostinta, si Eu te voi lepada si nu-Mi vei mai fi preot. Fiindca ai uitat Legea Dumnezeului tau, voi uita si Eu pe copiii tai!

7. Cu cat s-au inmultit, cu atat au pacatuit impotriva Mea. De aceea, le voi preface slava in ocara.

8. Ei se hranesc din jertfele pentru pacatele poporului Meu si sunt lacomi de nelegiuirile lui.

9. Dar si preotului i se va intampla ca si poporului; il voi pedepsi dupa umbletele lui si-i voi rasplati dupa faptele lui.

10. Vor manca, si tot nu se vor satura, vor curvi, si tot nu se vor inmulti, pentru ca au parasit pe Domnul si poruncile Lui.

11. Curvia, vinul si mustul iau mintile omului.

12. Poporul Meu isi intreaba lemnul lui, si toiagul lui ii proroceste; caci duhul curviei ii duce in ratacire si sunt necredinciosi Dumnezeului lor.

13. Aduc jertfe pe varful muntilor, ard tamaie pe dealuri, sub stejari, plopi si terebinti a caror umbra este placuta. De aceea, fetele voastre curvesc, si nurorile voastre sunt preacurve.

14. Nu pot pedepsi pe fetele voastre pentru ca sunt curve, nici pe nurorile voastre pentru ca sunt preacurve, caci ei insisi se duc la o parte cu niste curve si jertfesc impreuna cu desfranatele din temple. Poporul fara minte alearga spre pieire.

15. Daca tu curvesti, Israele, macar Iuda sa nu se faca vinovat. Nu va duceti macar la Ghilgal, nu va suiti la Bet-Aven si nu jurati zicand: "Viu este Domnul!"

16. Pentru ca Israel da din picioare ca o manzata neimblanzita; si sa-l mai pasca Domnul acum ca pe un miel in imasuri intinse!

17. Efraim s-a lipit de idoli: lasa-l in pace!

18. Abia au incetat sa bea si se dedau la curvie; carmuitorii lor sunt lacomi, da, sunt lacomi dupa rusine!

19. Vantul ii va strange cu aripile lui si vor fi dati de rusine cu altarele lor!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***