Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 2

1. Ziceti fratilor vostri: "Ami" si surorilor voastre, "Ruhama"!

2. Plangeti-va, plangeti-va impotriva mamei voastre! Caci nu este nevasta Mea, si Eu nu sunt barbatul ei! Sa-si departeze curviile dinaintea ei si preacurviile de la tatele ei!

3. Altfel, o dezbrac in pielea goala, cum era in ziua nasterii ei, o fac ca un pustiu, ca un pamant uscat si o las sa moara de sete!

4. Nu voi avea mila de copiii ei, caci sunt copii din curvie.

5. Mama lor a curvit; cea care i-a nascut s-a necinstit; caci a zis: "Voi alerga dupa ibovnicii mei care imi dau painea si apa mea, lana si inul meu, untdelemnul si bauturile mele!"

6. De aceea iata, ii voi astupa drumul cu spini, i-l voi astupa cu un zid, ca sa nu-si mai afle cararile.

7. Va alerga dupa ibovnicii ei, dar nu-i va ajunge; ii va cauta, dar nu-i va gasi. Apoi va zice: "Hai sa ma intorc iarasi la barbatul meu cel dintai, caci eram mai fericita atunci decat acum!"

8. N-a cunoscut ca Eu ii dadeam graul, mustul si untdelemnul si au inchinat slujbei lui Baal argintul si aurul cel mult pe care i-l dadeam.

9. De aceea Imi voi lua iarasi inapoi graul la vremea lui si mustul la vremea lui si Imi voi ridica iarasi de la ea lana si inul pe care i le dadusem ca sa-i acopere goliciunea.

10. Si acum ii voi descoperi rusinea inaintea ibovnicilor ei, si niciunul n-o va scoate din mana Mea.

11. Voi face sa inceteze toata bucuria ei, sarbatorile ei, lunile ei cele noi, Sabatele ei si toate praznicele ei.

12. Ii voi pustii si viile si smochinii, despre care zicea: "Aceasta este plata pe care mi-au dat-o ibovnicii mei!" Le voi preface intr-o padure si le vor manca fiarele campului.

13. O voi pedepsi pentru zilele cand tamaia Baalilor, cand se gatea cu veriga de nas, cu salba ei si alerga dupa ibovnicii ei, uitand de Mine, zice Domnul.

14. De aceea iata, o voi ademeni si o voi duce in pustiu, si-i voi vorbi pe placul inimii ei.

15. Acolo ii voi da iarasi viile, si valea Acor i-o voi preface intr-o usa de nadejde si acolo va canta ca in vremea tineretii ei si ca in ziua cand s-a suit din tara Egiptului.

16. In ziua aceea, zice Domnul, Imi vei zice: "Barbatul meu!", si nu-Mi vei mai zice: "Stapanul meu!"

17. Voi scoate din gura ei numele Baalilor, ca sa nu mai fie pomeniti pe nume.

18. In ziua aceea, voi incheia pentru ei un legamant cu fiarele campului, cu pasarile cerului si cu taratoarele pamantului, voi sfarama din tara arcul, sabia si orice unealta de razboi si-i voi face sa locuiasca in liniste.

19. Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihanire, judecata, mare bunatate si indurare;

20. te voi logodi cu Mine prin credinciosie si vei cunoaste pe Domnul!

21. In ziua aceea, voi asculta, zice Domnul, voi asculta cerurile, si ele vor asculta pamantul;

22. pamantul va asculta graul, mustul si untdelemnul, si acestea vor asculta pe Izreel.

23. Imi voi sadi pe Lo-Ruhama in tara si-i voi da indurare; voi zice lui Lo-Ami: "Tu esti poporul Meu!", si el va raspunde: "Dumnezeul meu!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***