Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 13

1. Cand vorbea Efraim, raspandea groaza in Israel. Dar cum a pacatuit cu Baal, a murit.

2. Si acum ei pacatuiesc intruna, isi fac chipuri turnate din argintul lor, idoli nascociti de ei, lucrare facuta de mesteri. Acestora le vorbesc ei si, jertfind oameni, saruta vitei!

3. De aceea, vor fi ca norul de dimineata, ca roua care trece repede, ca pleava suflata de vant din arie, ca fumul care iese din horn.

4. "Dar Eu sunt Domnul Dumnezeul tau din tara Egiptului incoace. Tu cunosti ca nu este alt Dumnezeu afara de Mine si nu este alt Mantuitor afara de Mine.

5. Eu te-am cunoscut in pustiu, intr-un pamant fara apa.

6. Dar cand au dat de pasune, s-au saturat, si, cand s-au saturat, inima li s-a umflat de mandrie; de aceea M-au uitat.

7. Eu M-am facut ca un leu pentru ei si-i pandesc ca un pardos pe drum.

8. Ma napustesc asupra lor ca o ursoaica lipsita de puii ei, le sfasii invelisul inimii; ii inghit indata ca un leu, si fiarele campului ii vor face bucati.

9. Pieirea ta, Israele, este ca ai fost impotriva Mea, impotriva Celui ce te putea ajuta.

10. Unde este imparatul tau, ca sa te scape in toate cetatile tale? Unde sunt judecatorii tai, despre care ziceai: "Da-mi un imparat si domni"?

11. Ti-am dat un imparat in mania Mea, si ti-l iau in urgia Mea!

12. Nelegiuirea lui Efraim este stransa, pacatul lui este pastrat.

13. Il vor apuca durerile nasterii; este un copil neintelept, caci nu poate sa nasca la vremea sorocita!

14. Ii voi rascumpara din mana Locuintei mortilor, ii voi izbavi de la moarte. Moarte, unde iti este ciuma? Locuinta a mortilor, unde iti este nimicirea? Cainta este ascunsa de privirile Mele!"

15. Oricat de roditor ar fi Efraim in mijlocul fratilor sai, tot va veni vantul de rasarit, se va starni din pustiu un vant al Domnului, ii va usca izvoarele si-i va seca fantanile: va jefui vistieria de toate vasele ei de pret.

16. Samaria este pedepsita pentru ca s-a razvratit impotriva Dumnezeului ei. Vor cadea ucisi de sabie; pruncii lor vor fi zdrobiti si vor spinteca pantecele femeilor lor insarcinate.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***