Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 11

1. "Cand era tanar Israel, il iubeam si am chemat pe fiul Meu din Egipt.

2. Dar cu cat prorocii ii chemau, cu atat ei se departau: au adus jertfe Baalilor si tamaie chipurilor idolesti.

3. Si totusi Eu am invatat pe Efraim sa mearga si l-am ridicat in brate; dar n-au vazut ca Eu ii vindecam.

4. I-am tras cu legaturi omenesti, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridica jugul de langa gura. M-am aplecat spre ei si le-am dat de mancare.

5. Nu se vor mai intoarce in tara Egiptului; dar asirianul va fi imparatul lor, pentru ca n-au voit sa se intoarca la Mine.

6. Sabia va navali peste cetatile lor, va nimici, va manca pe sprijinitorii lor, din pricina planurilor pe care le-au facut.

7. Poporul Meu este pornit sa se departeze de Mine; si daca sunt chemati inapoi la Cel Preainalt, niciunul din ei nu cauta sa se ridice.

8. Cum sa te dau, Efraime? Cum sa te predau, Israele? Cum sa-ti fac ca Admei? Cum sa te fac ca Teboimul? Mi se zbate inima in Mine si tot launtrul Mi se misca de mila!

9. Nu voi lucra dupa mania Mea aprinsa, nu voi mai nimici pe Efraim; caci Eu sunt Dumnezeu, nu un om. Eu sunt Sfantul in mijlocul tau si nu voi veni sa prapadesc.

10. Ei vor urma pe Domnul, ca pe un leu care va racni; caci El insusi va racni, si copiii vor alerga tremurand de la apus.

11. Vor alerga tremurand din Egipt, ca o pasare, si din tara Asiriei, ca o porumbita. Si-i voi face sa locuiasca in casele lor, zice Domnul.

12. Efraim Ma inconjoara cu minciuni, si casa lui Israel, cu inselatorii. Iuda este tot hoinar fata de Dumnezeu, fata de Cel sfant si credincios.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***