Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 10

1. Israel era o vie manoasa, care facea multe roade. Cu cat roadele sale erau mai multe, cu atat mai multe altare a zidit; cu cat ii propasea tara, cu atat infrumuseta stalpii idolesti.

2. Inima lor este impartita: de aceea vor fi pedepsiti. Domnul le va surpa altarele, le va nimici stalpii idolesti.

3. Si curand vor zice: "N-avem un adevarat imparat, caci nu ne-am temut de Domnul; si imparatul pe care-l avem, ce ar putea face el pentru noi?"

4. Ei rostesc vorbe desarte, juraminte mincinoase, cand incheie un legamant: de aceea, pedeapsa va incolti ca o buruiana otravitoare din brazdele campiei!

5. Locuitorii Samariei se vor uimi de viteii din Bet-Aven; poporul va jeli pe idol, si preotii lui vor tremura pentru el, pentru slava lui care va pieri din mijlocul lor.

6. Da, el insusi va fi dus in Asiria ca dar imparatului Iareb. Rusinea va cuprinde pe Efraim, si lui Israel ii va fi rusine de planurile sale.

7. S-a dus Samaria si imparatul ei ca o tapliga pe fata apelor.

8. Inaltimile din Bet-Aven, unde a pacatuit Israel, vor fi nimicite; spini si maracini vor creste pe altarele lor. Si vor zice muntilor: "Acoperiti-ne!", si dealurilor: "Cadeti peste noi!"

9. "Din zilele Ghibei ai pacatuit, Israele! Acolo au stat ei, ca razboiul facut impotriva celor rai sa nu-i apuce la Ghibeea.

10. Ii voi pedepsi cand voi vrea, si se vor strange popoare impotriva lor, cand ii voi pedepsi pentru indoita lor nelegiuire!

11. Efraim este o manzata invatata la jug, careia ii place sa treiere graul, si i-am crutat gatul sau cel frumos; dar acum voi injuga pe Efraim, Iuda va ara, si Iacov ii va grapa."

12. Semanati potrivit cu neprihanirea, si veti secera potrivit cu indurarea. Desteleniti-va un ogor nou! Este vremea sa cautati pe Domnul, ca sa vina si sa va ploua mantuire.

13. Ati arat raul, ati secerat nelegiuirea si ati mancat rodul minciunii. Caci te-ai increzut in carele tale de lupta, in numarul oamenilor tai viteji.

14. De aceea se va starni o zarva impotriva poporului tau si toate cetatuile tale vor fi nimicite, cum a nimicit in lupta Salman-Bet-Arbel, cand mama a fost zdrobita impreuna cu copiii ei.

15. Iata ce va va aduce Betel, din pricina rautatii voastre peste masura de mare. In revarsatul zorilor, se va ispravi cu imparatul lui Israel!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***