Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 8

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Vorbeste lui Aaron si spune-i: "Cand vei aseza candelele in sfesnic, cele sapte candele vor trebui sa lumineze in partea dinainte a sfesnicului."

3. Aaron a facut asa; a asezat candelele in partea dinainte a sfesnicului, cum poruncise lui Moise, Domnul.

4. Sfesnicul era de aur batut; atat piciorul cat si florile lui erau de aur batut. Moise facuse sfesnicul dupa chipul pe care i-l aratase Domnul.

5. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6. "Ia pe leviti din mijlocul copiilor lui Israel si curata-i.

7. Iata cum sa-i cureti: Stropeste-i cu apa ispasitoare; sa lase sa treaca briciul peste tot trupul lor, sa-si spele hainele si sa se curete.

8. Sa ia apoi un vitel, cu darul de mancare obisnuit, facut din floare de faina framantata cu untdelemn; si sa mai iei un alt vitel pentru jertfa de ispasire.

9. Sa apropii pe leviti inaintea Cortului intalnirii si sa strangi toata adunarea copiilor lui Israel.

10. Sa apropii pe leviti inaintea Domnului; si copiii lui Israel sa-si puna mainile pe leviti.

11. Aaron sa legene pe leviti intr-o parte si intr-alta inaintea Domnului, ca un dar leganat din partea copiilor lui Israel; si sa fie inchinati astfel in slujba Domnului.

12. Levitii sa-si puna mainile pe capul viteilor si sa aduci unul ca jertfa de ispasire, si altul ca ardere de tot, ca sa faci ispasire pentru leviti.

13. Sa pui pe leviti in picioare, inaintea lui Aaron si inaintea fiilor lui, si sa-i legeni intr-o parte si intr-alta, ca un dar leganat Domnului.

14. Asa sa desparti pe leviti din mijlocul copiilor lui Israel; si levitii vor fi ai Mei.

15. Dupa aceea, levitii sa vina sa faca slujba in Cortul intalnirii. Astfel sa-i cureti si sa-i legeni intr-o parte si intr-alta, ca un dar leganat.

16. Caci ei Imi sunt dati cu totul din mijlocul copiilor lui Israel: Eu i-am luat pentru Mine in locul intailor nascuti, din toti intaii nascuti ai copiilor lui Israel.

17. Caci orice intai nascut al copiilor lui Israel este al Meu, atat din oameni, cat si din dobitoace; Mie Mi i-am inchinat in ziua cand am lovit pe toti intaii nascuti in tara Egiptului.

18. Si Eu am luat pe leviti in locul tuturor intailor nascuti ai copiilor lui Israel.

19. Am dat pe leviti in totul lui Aaron si fiilor lui, din mijlocul copiilor lui Israel, ca sa faca slujba pentru copiii lui Israel in Cortul intalnirii, sa faca ispasire pentru copiii lui Israel, si astfel copiii lui Israel sa nu fie loviti cu nicio urgie, cand se vor apropia de Sfantul Locas."

20. Moise, Aaron si toata adunarea copiilor lui Israel au facut cu levitii tot ce poruncise lui Moise, Domnul, despre leviti; asa au facut copiii lui Israel cu ei.

21. Levitii s-au curatat si si-au spalat hainele. Aaron i-a leganat intr-o parte si intr-alta, ca un dar leganat inaintea Domnului, si a facut ispasire pentru ei, ca sa-i curete.

22. Dupa aceea, levitii au venit sa-si faca slujba in Cortul intalnirii, in fata lui Aaron si a fiilor lui. Intocmai cum poruncise lui Moise, Domnul, cu privire la leviti, asa s-a facut cu ei.

23. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

24. "Iata legea privitoare la leviti. De la varsta de douazeci si cinci de ani in sus, orice levit va intra in slujba Cortului intalnirii ca sa indeplineasca o slujba acolo.

25. De la varsta de cincizeci de ani incolo, sa iasa din slujba si sa nu mai slujeasca.

26. Va putea sa ajute pe fratii lui in Cortul intalnirii, sa pazeasca ce le este dat in grija; dar sa nu mai faca slujba. Asa sa faci cu levitii in ce priveste slujbele lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***