Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 6

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Cand un barbat sau o femeie se va desparti de ceilalti, facand o juruinta de nazireat, ca sa se inchine Domnului,

3. sa se fereasca de vin si de bautura imbatatoare; sa nu bea nici otet facut din vin, nici otet facut din vreo bautura imbatatoare; sa nu bea nicio bautura stoarsa din struguri si sa nu manance struguri proaspeti, nici uscati.

4. In tot timpul nazireatului lui, sa nu manance nimic care vine din vita, de la samburi pana la pielita strugurelui.

5. In tot timpul nazireatului, briciul sa nu treaca pe capul lui; pana la implinirea zilelor pentru care s-a inchinat Domnului, va fi sfant; sa-si lase parul sa creasca in voie.

6. In tot timpul cat s-a fagaduit Domnului prin juramant, sa nu se apropie de un mort;

7. sa nu se pangareasca nici la moartea tatalui sau, nici a mamei sale, nici a fratelui sau, nici a surorii sale, caci poarta pe cap inchinarea Dumnezeului lui.

8. In tot timpul nazireatului sa fie inchinat Domnului.

9. Daca moare cineva de moarte naprasnica langa el, si capul lui inchinat se face astfel necurat, sa-si rada capul in ziua curatarii, si anume, sa si-l rada a saptea zi.

10. In ziua a opta, sa aduca preotului doua turturele sau doi pui de porumbel, la usa Cortului intalnirii.

11. Preotul sa jertfeasca pe unul ca jertfa de ispasire, iar pe celalalt ca ardere de tot si sa faca pentru el ispasirea pacatului lui, facut cu prilejul mortului. Nazireul sa-si sfinteasca apoi capul chiar in ziua aceea.

12. Sa inchine din nou Domnului zilele nazireatului lui dinainte si sa aduca un miel de un an ca jertfa pentru vina; zilele dinainte nu vor fi socotite, pentru ca nazireatul lui a fost pangarit.

13. Iata legea nazireului: In ziua cand se va implini vremea nazireatului lui, sa fie adus la usa Cortului intalnirii.

14. Ca dar, sa aduca Domnului: un miel de un an fara cusur, pentru arderea de tot, o oaie de un an si fara cusur, pentru jertfa de ispasire, si un berbec fara cusur, pentru jertfa de multumire;

15. un cos cu azime, turte facute din floarea fainii, framantata cu untdelemn si placinte fara aluat, stropite cu untdelemn, impreuna cu darul de mancare si jertfa de bautura obisnuite.

16. Preotul sa aduca aceste lucruri inaintea Domnului si sa aduca jertfa lui de ispasire si arderea de tot;

17. sa pregateasca berbecul ca jertfa de multumire Domnului, impreuna cu cosul cu azime, si sa pregateasca si darul lui de mancare si jertfa lui de bautura.

18. Nazireul sa-si rada, la usa Cortului intalnirii, capul inchinat Domnului; sa ia parul capului sau inchinat Domnului si sa-l puna pe focul care este sub jertfa de multumire.

19. Preotul sa ia spata dreapta fiarta a berbecului, o turta nedospita din cos si o placinta nedospita; si sa le puna in mainile nazireului, dupa ce acesta si-a ras capul inchinat Domnului.

20. Preotul sa le legene intr-o parte si intr-alta inaintea Domnului: acesta este un lucru sfant, care este al preotului, impreuna cu pieptul leganat si spata adusa jertfa prin ridicare. Apoi, nazireul va putea sa bea vin.

21. Aceasta este legea pentru cel ce a facut juruinta de nazireat: acesta este darul lui, care trebuie adus Domnului pentru nazireatul lui, afara de ce-i vor ingadui mijloacele lui. Sa implineasca tot ce este poruncit pentru juruinta pe care a facut-o, dupa legea nazireatului."

22. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

23. "Vorbeste lui Aaron si fiilor lui si spune-le: "Asa sa binecuvantati pe copiii lui Israel si sa le ziceti:

24. "Domnul sa te binecuvanteze si sa te pazeasca!

25. Domnul sa faca sa lumineze fata Lui peste tine si sa Se indure de tine!

26. Domnul sa-Si inalte fata peste tine si sa-ti dea pacea!

27. Astfel sa puna Numele Meu peste copiii lui Israel, si Eu ii voi binecuvanta."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***