Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 5

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Porunceste copiilor lui Israel sa izgoneasca din tabara pe orice lepros si pe oricine are o lepadare de samanta sau este intinat prin atingerea de un mort.

3. Fie barbati, fie femei, sa-i scoateti afara din tabara; sa-i scoateti afara, ca sa nu spurce tabara in mijlocul careia Imi am Eu locuinta."

4. Copiii lui Israel au facut asa si i-au scos afara din tabara; cum poruncise lui Moise, Domnul, asa au facut copiii lui Israel.

5. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6. "Spune copiilor lui Israel: "Cand un barbat sau o femeie va pacatui impotriva aproapelui sau, facand o calcare de lege fata de Domnul, si se va face astfel vinovat,

7. sa-si marturiseasca pacatul si sa dea inapoi in intregime pretul lucrului castigat prin mijloace necinstite, adaugand a cincea parte; sa-l dea aceluia fata de care s-a facut vinovat.

8. Daca nu este nimeni care sa aiba drept sa ia inapoi lucrul castigat prin mijloace necinstite, lucrul acela sa se intoarca la Domnul, la preot, afara de berbecul adus ca jertfa de ispasire cu care se va face ispasire pentru cel vinovat.

9. Orice dar ridicat din lucrurile inchinate Domnului de copiii lui Israel, sa fie al preotului caruia ii sunt aduse.

10. Lucrurile inchinate Domnului vor fi ale preotului: tot ce i se va da preotului al lui sa fie."

11. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

12. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Daca pacatuieste nevasta cuiva fata de barbatul ei si-i este necredincioasa;

13. daca altul se culca cu ea, si lucrul este ascuns de barbatul ei; daca ea s-a pangarit in ascuns, fara sa fie vreun martor impotriva ei si fara sa fie prinsa asupra faptului; -

14. si daca barbatul este apucat de un duh de gelozie si are banuieli asupra nevestei lui care s-a pangarit, sau daca este cuprins de un duh de gelozie si are banuieli asupra nevestei lui care nu s-a pangarit; -

15. omul acela sa-si aduca nevasta la preot, si, ca dar de mancare pentru ea, sa aduca a zecea parte dintr-o efa de floare de faina de orz; sa nu toarne untdelemn pe ea si sa nu puna tamaie pe ea, caci acesta este un dar de mancare adus pentru gelozie, un dar de descoperire, care descopera o faradelege.

16. Preotul s-o apropie si s-o puna sa stea in picioare inaintea Domnului.

17. Preotul sa ia apa sfanta intr-un vas de pamant; sa ia tarana de pe podeaua Cortului si s-o puna in apa.

18. Preotul sa puna pe femeie sa stea in picioare inaintea Domnului; sa descopere capul femeii si sa-i puna in maini darul de mancare adus pentru descoperire, darul de mancare adus pentru gelozie; preotul sa aiba in mana apa amara aducatoare de blestem.

19. Preotul sa puna pe femeie sa jure si sa-i zica: "Daca niciun om nu s-a culcat cu tine si daca, fiind sub puterea barbatului tau, nu te-ai abatut de la el ca sa te pangaresti cu altul, sa nu-ti faca niciun rau aceasta apa amara aducatoare de blestem!

20. Dar daca, fiind sub puterea barbatului tau, te-ai abatut de la el si te-ai pangarit, si daca un alt om decat barbatul tau s-a culcat cu tine -

21. si preotul sa puna pe femeie sa jure cu un juramant de blestem si sa-i zica: - "Domnul sa te faca sa ajungi de blestem si de urgie in mijlocul poporului tau, facand sa ti se usuce coapsa si sa ti se umfle pantecele,

22. si apa aceasta aducatoare de blestem sa intre in maruntaiele tale, ca sa faca sa ti se umfle pantecele si sa ti se usuce coapsa!" Si femeia sa zica: "Amin! Amin!"

23. Preotul sa scrie blestemele acestea intr-o carte, apoi sa le stearga cu apa cea amara.

24. Si sa dea femeii sa bea apa amara aducatoare de blestem; si apa aducatoare de blestem va intra in ea si-i va pricinui amaraciunea.

25. Preotul sa ia din mainile femeii darul de mancare adus pentru gelozie, sa legene darul intr-o parte si intr-alta inaintea Domnului si sa-l aduca pe altar.

26. Apoi preotul sa ia un pumn din darul acesta, ca aducere aminte, si sa-l arda pe altar. Dupa aceea, sa dea femeii sa bea apa.

27. Dupa ce ii va da sa bea apa, daca ea s-a pangarit si a fost necredincioasa barbatului ei, apa aducatoare de blestem va intra in ea si-i va pricinui amaraciunea; pantecele i se va umfla, coapsa i se va usca, si femeia aceasta va fi de blestem in mijlocul poporului ei.

28. Dar, daca femeia nu s-a pangarit si este curata, va ramane neatinsa si va avea copii.

29. Aceasta este legea asupra geloziei, pentru imprejurarea cand o femeie, care este sub puterea barbatului ei, se abate si se pangareste

30. si pentru imprejurarea cand un barbat, apucat de un duh de gelozie, are banuieli asupra nevestei lui: preotul s-o puna sa stea in picioare inaintea Domnului si sa-i faca intocmai dupa legea aceasta.

31. Barbatul va fi scutit de vina, dar femeia aceea isi va lua pedeapsa nelegiuirii ei."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***