Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 4

1. Domnul a vorbit lui Moise si lui Aaron si a zis:

2. "Numara pe fiii lui Chehat dintre copiii lui Levi, dupa familiile lor, dupa casele parintilor lor,

3. de la varsta de treizeci de ani in sus pana la varsta de cincizeci de ani, pe toti cei destoinici sa faca vreo slujba la Cortul intalnirii.

4. Iata slujbele fiilor lui Chehat, in Cortul intalnirii: ele privesc Locul Preasfant.

5. La pornirea taberei, Aaron si fiii lui sa vina sa dea jos perdeaua dinauntru si sa acopere cu ea chivotul marturiei;

6. sa puna deasupra ei o invelitoare de piele de vitel de mare si sa intinda pe deasupra un covor facut in intregime din materie albastra; apoi sa puna drugii chivotului.

7. Sa intinda un covor albastru peste masa painilor pentru punerea inainte, si deasupra sa puna strachinile, catuile, cestile si potirele pentru jertfele de bautura; deasupra sa fie si painea care se pune necurmat inaintea Domnului;

8. peste toate aceste lucruri sa intinda un covor caramiziu si sa-l acopere cu o invelitoare de piele de vitel de mare; apoi sa puna drugii mesei.

9. Sa ia un covor albastru si sa acopere sfesnicul, candelele lui, mucarile lui, cenusarele lui si toate vasele lui pentru untdelemn, care se intrebuinteaza pentru slujba lui;

10. sa-l puna cu toate uneltele lui intr-o invelitoare de piele de vitel de mare; apoi sa-l puna pe targa.

11. Peste altarul de aur sa intinda un covor albastru si sa-l acopere cu o invelitoare de piele de vitel de mare; apoi sa-i puna drugii.

12. Sa ia apoi toate uneltele intrebuintate pentru slujba in Sfantul Locas si sa le puna intr-un covor albastru si sa le acopere cu o invelitoare de piele de vitel de mare; apoi sa le puna pe targa.

13. Sa ia cenusa din altar si sa intinda peste altar un covor de purpura;

14. sa puna deasupra toate uneltele pentru slujba lui, tigaile pentru carbuni, furculitele, lopetile, lighenele, toate uneltele altarului, si deasupra sa intinda o invelitoare de piele de vitel de mare; apoi sa-i puna drugii.

15. Dupa ce Aaron si fiii lui vor ispravi de acoperit Sfantul Locas si toate uneltele Sfantului Locas, fiii lui Chehat sa vina, la pornirea taberei, ca sa le duca; dar sa nu se atinga de lucrurile sfinte, ca sa nu moara. Acestea sunt lucrurile pe care au sa le duca fiii lui Chehat din Cortul intalnirii.

16. Eleazar, fiul preotului Aaron, sa aiba sub privegherea lui untdelemnul pentru sfesnic, tamaia mirositoare, darul de paine de toate zilele si untdelemnul pentru ungere; sa aiba in grija lui tot Cortul si tot ce cuprinde el, Sfantul Locas si uneltele lui."

17. Domnul a vorbit lui Moise si lui Aaron si a zis:

18. "Sa nu cumva sa puneti neamul familiilor chehatitilor in primejdie sa fie nimicit din mijlocul levitilor.

19. Iata ce sa faceti pentru ei, ca sa traiasca si sa nu moara cand se vor apropia de Locul Preasfant: Aaron si fiii lui sa vina si sa puna pe fiecare din ei la slujba si sarcina lui.

20. Sa nu intre ei sa inveleasca lucrurile sfinte, ca sa nu moara."

21. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

22. "Numara si pe fiii lui Gherson, dupa casele parintilor lor, dupa familiile lor;

23. si anume, sa faci numaratoarea incepand de la varsta de treizeci de ani in sus pana la varsta de cincizeci de ani, a tuturor celor ce sunt in stare sa implineasca vreo slujba in Cortul intalnirii.

24. Iata slujbele familiilor ghersonitilor, slujba pe care vor trebui s-o faca si ce vor trebui sa duca.

25. Sa duca covoarele Cortului si Cortul intalnirii, invelitoarea lui si invelitoarea de piele de vitel de mare, care se pune deasupra, perdeaua de la usa Cortului intalnirii;

26. panzele curtii si perdeaua de la usa portii curtii, de jur imprejurul Cortului si altarului, funiile lor si toate uneltele care tin de ele. Si ei sa faca toata slujba privitoare la aceste lucruri.

27. In slujbele lor, fiii ghersonitilor sa fie sub poruncile lui Aaron si fiilor lui, pentru tot ce vor duce si pentru toata slujba pe care vor trebui s-o faca; in grija lor sa dati tot ce au de dus.

28. Acestea sunt slujbele familiilor fiilor ghersonitilor in Cortul intalnirii si ce au ei de pazit sub carmuirea lui Itamar, fiul preotului Aaron.

29. Sa faci numaratoarea fiilor lui Merari, dupa familiile lor, dupa casele parintilor lor;

30. si anume, sa faci numaratoarea, incepand de la varsta de treizeci de ani in sus pana la varsta de cincizeci de ani, a tuturor celor ce sunt in stare sa faca vreo slujba in Cortul intalnirii.

31. Iata ce este dat in grija lor si ce au ei de dus, pentru toate slujbele din Cortul intalnirii: scandurile Cortului, drugii lui, stalpii lui, picioarele lui;

32. stalpii curtii de jur imprejur, picioarele lor, tarusii lor, funiile lor, toate uneltele care tin de ei si tot ce este randuit pentru slujba lor. Sa spuneti pe nume lucrurile care sunt date in grija lor si pe care le au ei de purtat.

33. Acestea sunt slujbele familiilor fiilor lui Merari, toate slujbele pe care au sa le faca ei in Cortul intalnirii, sub carmuirea lui Itamar, fiul preotului Aaron."

34. Moise, Aaron si mai marii adunarii au facut numaratoarea fiilor chehatitilor, dupa familiile lor si dupa casele parintilor lor,

35. si anume a tuturor acelora care, de la varsta de treizeci de ani in sus pana la varsta de cincizeci de ani, erau in stare sa faca vreo slujba in Cortul intalnirii.

36. Cei iesiti la numaratoare, dupa familiile lor, au fost doua mii sapte sute cincizeci.

37. Acestia sunt cei iesiti la numaratoare din familiile chehatitilor, toti cei ce faceau vreo slujba in Cortul intalnirii; Moise si Aaron le-au facut numaratoarea, dupa porunca Domnului data prin Moise.

38. Fiii lui Gherson iesiti la numaratoare, dupa familiile lor si dupa casele parintilor lor,

39. de la varsta de treizeci de ani in sus pana la varsta de cincizeci de ani, si anume, toti cei ce erau in stare sa faca vreo slujba in Cortul intalnirii,

40. cei iesiti la numaratoare, dupa familiile lor, dupa casele parintilor lor, au fost doua mii sase sute treizeci.

41. Acestia sunt cei iesiti la numaratoare din familiile fiilor lui Gherson, toti cei ce faceau vreo slujba in Cortul intalnirii; Moise si Aaron le-au facut numaratoarea dupa porunca Domnului.

42. Cei iesiti la numaratoare dintre familiile fiilor lui Merari, dupa familiile lor, dupa casele parintilor lor,

43. de la varsta de treizeci de ani in sus pana la varsta de cincizeci de ani, toti cei ce erau in stare sa faca vreo slujba in Cortul intalnirii,

44. cei iesiti la numaratoare, dupa familiile lor, au fost trei mii doua sute.

45. Acestia sunt cei iesiti la numaratoare din familiile fiilor lui Merari; Moise si Aaron le-au facut numaratoarea dupa porunca Domnului data prin Moise.

46. Toti aceia dintre Leviti a caror numaratoare au facut-o Moise, Aaron si mai marii lui Israel, dupa familiile lor si dupa casele parintilor lor,

47. de la varsta de treizeci de ani in sus pana la varsta de cincizeci de ani, toti cei ce erau in stare sa faca vreo slujba si sa duca Cortul intalnirii,

48. toti cei iesiti la numaratoare, au fost opt mii cinci sute optzeci.

49. Le-au facut numaratoarea dupa porunca Domnului data prin Moise, aratand fiecaruia slujba pe care trebuia s-o faca si ce trebuia sa duca; le-au facut numaratoarea dupa porunca pe care o daduse lui Moise, Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***