Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Numeri 36

1. Capeteniile familiei lui Galaad, fiul lui Machir, fiul lui Manase, dintre familiile fiilor lui Iosif, s-au apropiat si au vorbit inaintea lui Moise si inaintea mai marilor peste casele parintesti ale copiilor lui Israel.

2. Ei au zis: "Domnule, tie ti-a poruncit Domnul sa dai copiilor lui Israel tara ca mostenire prin sorti. Tu, domnule, ai primit de asemenea porunca de la Domnul ca mostenirea fratelui nostru Telofhad s-o dai fetelor lui.

3. Dar daca ele se marita dupa unul din fiii altei semintii a copiilor lui Israel, mostenirea lor va fi stearsa din mostenirea parintilor nostri si adaugata la a semintiei din care vor face parte; si astfel mostenirea care ne-a cazut noua la sorti se va micsora.

4. Si cand va veni anul de veselie pentru copiii lui Israel, mostenirea lor va ramane adaugata la a semintiei din care vor face parte si va fi stearsa astfel din mostenirea semintiei parintilor nostri."

5. Moise a poruncit copiilor lui Israel, din partea Domnului, si a zis: "Semintia fiilor lui Iosif are dreptate.

6. Iata ce porunceste Domnul cu privire la fetele lui Telofhad: sa se marite dupa cine vor vrea, numai sa se marite intr-o familie din semintia parintilor lor.

7. Nicio mostenire a copiilor lui Israel sa nu treaca de la o semintie la alta, ci fiecare din copiii lui Israel sa se tina lipit de mostenirea semintiei parintilor lui.

8. Si orice fata care are o mostenire in semintiile copiilor lui Israel, sa se marite dupa cineva dintr-o familie din semintia tatalui ei, pentru ca fiecare din copiii lui Israel sa-si aiba mostenirea parintilor sai.

9. Nicio mostenire sa nu treaca de la o semintie la alta, ci semintiile copiilor lui Israel sa se tina fiecare de mostenirea sa."

10. Fetele lui Telofhad au facut intocmai dupa porunca pe care o daduse lui Moise, Domnul.

11. Mahla, Tirta, Hogla, Milca si Noa, fetele lui Telofhad, s-au maritat dupa fiii unchilor lor;

12. s-au maritat in familiile fiilor lui Manase, fiul lui Iosif, si mostenirea lor a ramas in semintia familiei tatalui lor.

13. Acestea sunt poruncile si legile pe care le-a dat Domnul prin Moise copiilor lui Israel, in campia Moabului, langa Iordan, in fata Ierihonului.

Capitolul precedent
pixel
***