Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 30

1. Moise a vorbit capeteniilor semintiilor copiilor lui Israel si a zis: "Iata ce porunceste Domnul:

2. Cand un om va face o juruinta Domnului sau un juramant prin care se va lega printr-o fagaduinta, sa nu-si calce cuvantul, ci sa faca potrivit cu tot ce i-a iesit din gura.

3. Cand o femeie va face o juruinta Domnului si se va lega printr-o fagaduinta, in tineretea ei si in casa tatalui ei,

4. si tatal ei va afla de juruinta pe care a facut-o ea si de fagaduinta cu care s-a legat, daca nu-i zice nimic in ziua cand afla de juruinta ei, toate juruintele ei vor fi primite, si orice fagaduinta cu care s-a legat ea va fi primita;

5. dar daca tatal ei nu-i da voie in ziua cand ia cunostinta de juruinta ei, toate juruintele ei si toate fagaduintele cu care se va fi legat ea, nu vor avea nicio tarie; si Domnul o va ierta, pentru ca nu i-a dat voie tatal ei.

6. Cand se va marita, dupa ce a facut juruinte sau dupa ce s-a legat printr-un cuvant iesit de pe buzele ei,

7. si barbatul ei va lua cunostinta de lucrul acesta, si nu-i va zice nimic in ziua cand va lua cunostinta de ele, juruintele ei vor ramane in picioare; si fagaduintele cu care se va fi legat ea vor ramane in picioare;

8. dar daca barbatul ei nu-i da voie in ziua cand ia cunostinta de juruinta ei, el va desfiinta juruinta, pe care a facut-o, si cuvantul scapat de pe buzele ei, cu care s-a legat ea; si Domnul o va ierta.

9. Juruinta unei femei vaduve sau despartite de barbat, fagaduinta cu care se va fi legat ea, va ramane in picioare pentru ea.

10. Cand o femeie, fiind inca in casa barbatului ei, va face juruinte sau se va lega cu vreun juramant,

11. si barbatul ei va afla de lucrul acesta, daca nu-i zice nimic si n-o opreste, toate juruintele ei vor ramane in picioare, si toate fagaduintele prin care se va fi legat ea vor ramane in picioare:

12. dar daca barbatul ei nu le primeste in ziua cand afla de ele, orice juruinta si orice fagaduinta iesite de pe buzele ei nu vor mai avea niciun pret, barbatul ei nu le-a primit; si Domnul o va ierta.

13. Barbatul ei poate intari si barbatul ei poate desfiinta orice juruinta, orice juramant cu care se leaga ea ca sa-si mahneasca sufletul.

14. Si anume, daca nu-i zice nimic zi de zi, dupa ce afla de lucrul acesta, el intareste astfel toate juruintele si toate fagaduintele cu care s-a legat ea; le intareste pentru ca nu i-a zis nimic in ziua cand a aflat de ele.

15. Dar daca nu le primeste, dupa ce a trecut ziua in care le-a aflat, va fi vinovat de pacatul nevestei lui."

16. Acestea sunt legile pe care le-a dat lui Moise, Domnul, ca sa aiba putere intre barbat si nevasta lui, intre un tata si fata lui, cand ea este in tinerete si acasa la tatal ei.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***