Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 3

1. Iata samanta lui Aaron si a lui Moise, pe vremea cand a vorbit Domnul cu Moise, pe muntele Sinai.

2. Iata numele fiilor lui Aaron: Nadab, intaiul nascut, Abihu, Eleazar si Itamar.

3. Acestea sunt numele fiilor lui Aaron, care au primit ungerea preoteasca si care au fost inchinati in slujba preotiei.

4. Nadab si Abihu au murit inaintea Domnului, cand au adus inaintea Domnului foc strain, in pustiul Sinai; ei n-aveau fii. Eleazar si Itamar au implinit slujba preotiei, in fata tatalui lor Aaron.

5. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6. "Apropie semintia lui Levi si pune-o inaintea preotului Aaron, ca sa fie in slujba lui.

7. Ei sa aiba grija de tot ce este dat in paza lui si de tot ce este poruncit intregii adunari, inaintea Cortului intalnirii: sa faca slujba Cortului.

8. Sa aiba grija de toate uneltele Cortului intalnirii si de tot ce este poruncit copiilor lui Israel: ei sa faca slujba Cortului.

9. Sa dai pe leviti lui Aaron si fiilor lui; ei sa-i fie dati lui in totul, din partea copiilor lui Israel.

10. Pe Aaron si pe fiii lui sa-i pui sa pazeasca slujba preotiei lor; iar strainul, care se va apropia, sa fie pedepsit cu moartea."

11. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

12. "Iata ca am luat pe leviti din mijlocul copiilor lui Israel, in locul tuturor intailor nascuti, care se nasc intai dintre copiii lui Israel; si levitii vor fi ai Mei.

13. Caci orice intai nascut este al Meu; in ziua cand am lovit pe toti intaii nascuti din tara Egiptului, Mi-am inchinat Mie pe toti intaii nascuti din Israel, atat din oameni, cat si din dobitoace: ei vor fi ai Mei. Eu sunt Domnul."

14. Domnul a vorbit lui Moise in pustiul Sinai si a zis:

15. "Fa numaratoarea copiilor lui Levi, dupa casele parintilor lor, dupa familiile lor; si anume, fa numaratoarea tuturor celor de parte barbateasca, de la varsta de o luna in sus."

16. Moise le-a facut numaratoarea, dupa porunca Domnului, intocmai cum poruncise.

17. Iata care sunt fiii lui Levi, dupa numele lor: Gherson, Chehat si Merari. -

18. Iata numele fiilor lui Gherson, dupa familiile lor: Libni si Simei.

19. Iata fiii lui Chehat, dupa familiile lor: Amram, Itehar, Hebron si Uziel;

20. si fiii lui Merari, dupa familiile lor: Mahli si Musi. Acestea sunt familiile lui Levi, dupa casele parintilor lor.

21. Din Gherson se coboara familia lui Libni si familia lui Simei, alcatuind familiile ghersonitilor.

22. Cei iesiti la numaratoare, cand au numarat pe toti barbatii de la varsta de o luna in sus, au fost sapte mii cinci sute.

23. Familiile ghersonitilor tabarau inapoia Cortului, la apus.

24. Capetenia casei parintesti a ghersonitilor era Elisaf, fiul lui Lael.

25. In ce priveste Cortul intalnirii, in grija fiilor lui Gherson era dat: Cortul si acoperisul Cortului, invelitoarea acoperisului Cortului si perdeaua de la usa Cortului intalnirii;

26. apoi panzele curtii si perdeaua de la poarta curtii Cortului de jur imprejurul Cortului si altarului, si toate funiile pentru slujba Cortului.

27. Din Chehat se coboara familia amramitilor, familia iteharitilor, familia hebronitilor si familia uzielitilor, alcatuind familiile chehatitilor.

28. Numarand pe toti barbatii de la varsta de o luna in sus, s-au gasit opt mii sase sute de barbati, insarcinati cu ingrijirea Sfantului Locas.

29. Familiile fiilor lui Chehat tabarau in partea de miazazi a Cortului.

30. Capetenia casei parintesti a familiilor chehatitilor era Elitafan, fiul lui Uziel.

31. In grija lor au dat chivotul, masa, sfesnicul, altarele, uneltele Sfantului Locas, cu care isi faceau slujba, perdeaua dinauntru si tot ce tine de ea.

32. Capetenia capeteniilor levitilor era Eleazar, fiul preotului Aaron; el avea privegherea asupra celor insarcinati sa ingrijeasca de Sfantul Locas.

33. Din Merari se coboara familia lui Mahli si familia lui Musi, alcatuind familiile meraritilor.

34. Cei iesiti la numaratoare, cand au numarat pe toti barbatii de la varsta de o luna in sus, au fost sase mii doua sute.

35. Capetenia casei parintesti a familiilor lui Merari era Turiel, fiul lui Abihail. Ei tabarau in partea de miazanoapte a Cortului.

36. In paza si grija fiilor lui Merari au dat: scandurile Cortului, drugii, stalpii si picioarele lor, toate uneltele si tot ce tine de ele;

37. apoi stalpii curtii de jur imprejur, picioarele lor, tarusii lor si funiile lor.

38. Moise, Aaron si fiii lui tabarau inaintea Cortului, la rasarit, inaintea Cortului intalnirii, spre rasaritul soarelui; ei aveau sa indeplineasca la Sfantul Locas, tot ce fusese poruncit copiilor lui Israel; iar strainul care se va apropia, sa fie pedepsit cu moartea.

39. Toti levitii a caror numaratoare au facut-o Moise si Aaron, dupa porunca Domnului, dupa familiile lor, toti barbatii de la varsta de o luna in sus, au fost douazeci si doua de mii.

40. Domnul a zis lui Moise: "Fa numaratoarea tuturor intailor nascuti de parte barbateasca dintre copiii lui Israel, de la varsta de o luna in sus, si numara-i dupa numele lor.

41. Sa iei pe leviti pentru Mine, Domnul, in locul tuturor intailor nascuti din copiii lui Israel, si vitele levitilor in locul tuturor intailor nascuti din vitele copiilor lui Israel!"

42. Moise a facut numaratoarea tuturor intailor nascuti dintre copiii lui Israel, dupa porunca pe care i-o daduse Domnul.

43. Toti intaii nascuti de parte barbateasca, a caror numaratoare au facut-o, numarandu-le numele, de la varsta de o luna in sus, au fost douazeci si doua de mii doua sute saptezeci si trei.

44. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

45. "Ia pe leviti in locul tuturor intailor nascuti din copiii lui Israel si vitele levitilor in locul vitelor lor; si levitii vor fi ai Mei. Eu sunt Domnul.

46. Pentru rascumpararea celor doua sute saptezeci si trei, care trec peste numarul levitilor, dintre intaii nascuti ai copiilor lui Israel,

47. sa iei cate cinci sicli de cap, dupa siclul Sfantului Locas, care este de douazeci de ghere.

48. Sa dai argintul acesta lui Aaron si fiilor lui, pentru rascumpararea celor ce trec peste numarul levitilor."

49. Moise a luat argintul pentru rascumpararea celor ce treceau peste numarul celor rascumparati de leviti;

50. a luat argintul intailor nascuti din copiii lui Israel: o mie trei sute saizeci si cinci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas.

51. Si Moise a dat argintul de rascumparare lui Aaron si fiilor lui, dupa porunca Domnului, cum poruncise lui Moise Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***