Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 29

1. In luna a saptea, in cea dintai zi a lunii, sa aveti o adunare sfanta: atunci sa nu faceti nicio lucrare de sluga. Ziua aceasta sa fie vestita intre voi cu sunet de trambita.

2. Sa aduceti ca ardere de tot, de un miros placut Domnului, un vitel, un berbec si sapte miei de un an fara cusur.

3. Sa mai adaugati si darul lor de mancare din floarea fainii framantata cu untdelemn, trei zecimi pentru vitel, doua zecimi pentru berbec,

4. si o zecime pentru fiecare din cei sapte miei.

5. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, ca sa faca ispasire pentru voi.

6. Sa aduceti aceste jertfe, afara de arderea de tot si darul ei de mancare din fiecare luna, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfele de bautura, care se adauga la ele, dupa randuielile asezate. Acestea sunt niste jertfe mistuite de foc, de un miros placut Domnului.

7. In ziua a zecea a acestei luni a saptea, sa aveti o adunare sfanta si sa va smeriti sufletele; atunci sa nu faceti nicio lucrare.

8. Sa aduceti ca ardere de tot, de un miros placut Domnului: un vitel, un berbec si sapte miei de un an fara cusur.

9. Sa mai adaugati si darul lor de mancare din floarea fainii framantata cu untdelemn, trei zecimi pentru vitel, doua zecimi pentru berbec,

10. si o zecime pentru fiecare din cei sapte miei.

11. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata cu darul ei de mancare si jertfele de bautura obisnuite.

12. In ziua a cincisprezecea a lunii a saptea, sa aveti o adunare sfanta; atunci sa nu faceti nicio lucrare de sluga. Sa praznuiti o sarbatoare in cinstea Domnului, timp de sapte zile.

13. Sa aduceti ca ardere de tot o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului: treisprezece vitei, doi berbeci si paisprezece miei de un an fara cusur.

14. Sa mai adaugati si darul lor de mancare din floarea fainii framantata cu untdelemn, trei zecimi pentru fiecare din cei treisprezece vitei, doua zecimi pentru fiecare din cei doi berbeci,

15. si o zecime pentru fiecare din cei paisprezece miei.

16. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfa sa de bautura.

17. A doua zi, sa aduceti doisprezece vitei, doi berbeci si paisprezece miei de un an fara cusur,

18. impreuna cu darul lor de mancare si jertfele lor de bautura pentru vitei, berbeci si miei, dupa numarul lor, dupa randuielile asezate.

19. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfele de bautura.

20. A treia zi, sa aduceti unsprezece vitei, doi berbeci si paisprezece miei de un an fara cusur,

21. impreuna cu darul lor de mancare si jertfele lor de bautura pentru vitei, berbeci si miei, dupa numarul lor, dupa randuielile asezate.

22. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfa de bautura.

23. A patra zi, sa aduceti zece vitei, doi berbeci si paisprezece miei de un an fara cusur,

24. impreuna cu darul lor de mancare si jertfele lor de bautura pentru vitei, berbeci si miei, dupa numarul lor, dupa randuielile asezate.

25. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfa de bautura.

26. In ziua a cincea, sa aduceti noua vitei, doi berbeci si paisprezece miei de un an fara cusur,

27. impreuna cu darul lor de mancare si jertfele lor de bautura pentru vitei, berbeci si miei, dupa numarul lor, dupa randuielile asezate.

28. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfa de bautura.

29. In ziua a sasea, sa aduceti opt vitei, doi berbeci si paisprezece miei de un an fara cusur.,

30. impreuna cu darul lor de mancare si jertfele lor de bautura pentru vitei, berbeci si miei, dupa numarul lor, dupa randuielile asezate.

31. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfa de bautura.

32. In ziua a saptea, sa aduceti sapte vitei, doi berbeci si paisprezece miei de un an fara cusur,

33. impreuna cu darul lor de mancare si jertfele lor de bautura pentru vitei, berbeci si miei, dupa numarul lor, dupa randuielile asezate.

34. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfa de bautura.

35. In ziua a opta, sa aveti o adunare de sarbatoare: atunci sa nu faceti nicio lucrare de sluga.

36. Sa aduceti ca ardere de tot o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului: un vitel, un berbec si sapte miei de un an fara cusur,

37. impreuna cu darul lor de mancare si jertfele lor de bautura pentru vitel, berbec si miei, dupa numarul lor, dupa randuielile asezate.

38. Sa aduceti si un tap ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata, darul ei de mancare si jertfa de bautura.

39. Acestea sunt jertfele pe care sa le aduceti Domnului la sarbatorile voastre, afara de arderile voastre de tot, de darurile voastre de mancare si de jertfele voastre de bautura si de jertfele voastre de multumire, ca implinire a unei juruinte, sau ca daruri de bunavoie."

40. Moise a spus copiilor lui Israel tot ce-i poruncise Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***