Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 28

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Porunceste copiilor lui Israel si spune-le: "Sa aveti grija sa-Mi aduceti la vremea hotarata darul Meu de mancare, hrana jertfelor Mele mistuite de foc, care Imi sunt de un placut miros."

3. Sa le spui: "Iata jertfa mistuita de foc pe care o veti aduce Domnului: in fiecare zi, cate doi miei de un an fara cusur, ca ardere de tot necurmata.

4. Sa aduci un miel dimineata, si celalalt miel seara;

5. iar, ca dar de mancare, sa aduci a zecea parte dintr-o efa de floarea fainii framantata intr-un sfert de hin de untdelemn de masline sfaramate.

6. Aceasta este arderea de tot necurmata, care a fost adusa la muntele Sinai; o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

7. Jertfa de bautura sa fie de un sfert de hin pentru fiecare miel; jertfa de bautura de vin s-o faci Domnului in Locul Sfant.

8. Al doilea miel sa-l aduci seara, cu un dar de mancare si o jertfa de bautura ca cele de dimineata: aceasta este o jertfa mistuita prin foc, de un miros placut Domnului.

9. In ziua Sabatului, sa aduceti doi miei de un an fara cusur, si ca dar de mancare, doua zecimi de efa din floarea fainii framantata cu untdelemn, impreuna cu jertfa de bautura.

10. Aceasta este arderea de tot pentru fiecare zi de Sabat, afara de arderea de tot necurmata si jertfa ei de bautura.

11. La inceputul lunilor voastre, sa aduceti ca ardere de tot Domnului: doi vitei, un berbec si sapte miei de un an fara cusur;

12. si, ca dar de mancare pentru fiecare vitel, trei zecimi de efa din floarea fainii framantata cu untdelemn; ca dar de mancare pentru berbec, sa aduceti doua zecimi de efa din floarea fainii framantata cu untdelemn;

13. ca dar de mancare pentru fiecare miel, sa aduceti o zecime de efa din floarea fainii framantata cu untdelemn. Aceasta este o ardere de tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

14. Jertfele de bautura sa fie de o jumatate de hin de vin pentru un vitel, a treia parte dintr-un hin pentru un berbec, si un sfert de hin pentru un miel. Aceasta este arderea de tot pentru inceputul lunii, in fiecare luna, in toate lunile anului.

15. Sa se aduca Domnului un tap, ca jertfa de ispasire, afara de arderea de tot necurmata si jertfa ei de bautura.

16. In luna intai, in ziua a paisprezecea a lunii, va fi Pastile Domnului.

17. Ziua a cincisprezecea a acestei luni sa fie o zi de sarbatoare. Timp de sapte zile sa se manance azime.

18. In ziua dintai sa fie o adunare sfanta: sa nu faceti nicio lucrare de sluga in ea.

19. Sa aduceti ca ardere de tot Domnului o jertfa mistuita de foc: doi vitei, un berbec si sapte miei de un an fara cusur.

20. Sa mai adaugati si darul lor de mancare din floarea fainii framantata cu untdelemn, trei zecimi de efa pentru un vitel, doua zecimi pentru un berbec,

21. si o zecime pentru fiecare din cei sapte miei.

22. Sa aduceti un tap ca jertfa de ispasire, ca sa faca ispasire pentru voi.

23. Sa aduceti aceste jertfe, afara de arderea de tot de dimineata, care este o ardere de tot necurmata.

24. Sa le aduceti in fiecare zi, timp de sapte zile, ca hrana unei jertfe mistuite de foc, de un miros placut Domnului. Sa fie aduse, afara de arderea de tot necurmata si jertfa ei de bautura.

25. In ziua a saptea sa aveti o adunare sfanta: sa nu faceti nicio lucrare de sluga in ea.

26. In ziua celor dintai roade, cand veti aduce Domnului un dar de mancare, la sarbatoarea incheierii Saptamanilor, sa aveti o adunare sfanta; sa nu faceti nicio lucrare de sluga in ea.

27. Sa aduceti ca ardere de tot, de un miros placut Domnului: doi vitei, un berbec si sapte miei de un an.

28. Sa mai adaugati darul lor de mancare din floarea fainii framantata cu untdelemn, cate trei zecimi de fiecare vitel, doua zecimi pentru berbec,

29. si o zecime pentru fiecare din cei sapte miei.

30. Sa aduceti si un tap, ca sa faca ispasire pentru voi.

31. Sa aduceti aceste jertfe, afara de arderea de tot necurmata si darul ei de mancare. Mieii sa fie fara cusur si sa adaugati si jertfele lor de bautura.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***