Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 27

1. Fetele lui Telofhad, fiul lui Hefer, fiul lui Galaad, fiul lui Machir, fiul lui Manase, din familiile lui Manase, fiul lui Iosif, si ale caror nume erau: Mahla, Noa, Hogla, Milca si Tirta,

2. s-au apropiat si s-au infatisat inaintea lui Moise, inaintea preotului Eleazar, inaintea mai marilor si inaintea intregii adunari, la usa Cortului intalnirii. Ele au zis:

3. "Tatal nostru a murit in pustiu; el nu era in mijlocul cetei celor ce s-au razvratit impotriva Domnului, in mijlocul cetei lui Core, ci a murit pentru pacatul lui si n-a avut fii.

4. Pentru ce sa se stinga numele tatalui nostru din mijlocul familiei lui, pentru ca n-a avut fii? Da-ne si noua deci o mostenire intre fratii tatalui nostru."

5. Moise a adus pricina lor inaintea Domnului.

6. Si Domnul a zis lui Moise:

7. "Fetele lui Telofhad au dreptate. Sa le dai de mostenire o mosie intre fratii tatalui lor si sa treci asupra lor mostenirea tatalui lor.

8. Iar copiilor lui Israel sa le vorbesti si sa le spui: "Cand un om va muri fara sa lase fii, sa treceti mostenirea lui asupra fetei lui.

9. Daca n-are nicio fata, mostenirea lui s-o dati fratilor lui.

10. Daca n-are nici frati, mostenirea lui s-o dati fratilor tatalui sau.

11. Si daca nici tatal lui n-are frati, mostenirea lui s-o dati rudei cele mai apropiate din familia lui, si ea s-o stapaneasca. Aceasta sa fie o lege si un drept pentru copiii lui Israel, cum a poruncit lui Moise, Domnul.

12. Domnul a zis lui Moise: "Suie-te pe muntele acesta Abarim si priveste tara pe care am dat-o copiilor lui Israel.

13. S-o privesti, dar si tu vei fi adaugat la poporul tau, cum a fost adaugat fratele tau Aaron;

14. pentru ca v-ati impotrivit poruncii Mele, in pustiul Tin, cand cu cearta adunarii, si nu M-ati sfintit inaintea lor cu prilejul apelor." (Acestea sunt apele de cearta, la Cades, in pustiul Tin.)

15. Moise a vorbit Domnului si a zis:

16. "Domnul Dumnezeul duhurilor oricarui trup sa randuiasca peste adunare un om

17. care sa iasa inaintea lor si sa intre inaintea lor, care sa-i scoata afara si sa-i vare inauntru, pentru ca adunarea Domnului sa nu fie ca niste oi care n-au pastor."

18. Domnul a zis lui Moise: "Ia-ti pe Iosua, fiul lui Nun, barbat in care este Duhul Meu, si sa-ti pui mana peste el.

19. Sa-l asezi inaintea preotului Eleazar si inaintea intregii adunari si sa-i dai porunci sub ochii lor.

20. Sa-l faci partas la dregatoria ta, pentru ca toata adunarea copiilor lui Israel sa-l asculte.

21. Sa se infatiseze inaintea preotului Eleazar, care sa intrebe pentru el judecata lui Urim inaintea Domnului; si Iosua, toti copiii lui Israel impreuna cu el, si toata adunarea, sa iasa dupa porunca lui Eleazar si sa intre dupa porunca lui."

22. Moise a facut cum ii poruncise Domnul. A luat pe Iosua si l-a pus inaintea preotului Eleazar si inaintea intregii adunari.

23. Si-a pus mainile peste el si i-a dat porunci, cum spusese Domnul prin Moise.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***