Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 25

1. Israel locuia in Sitim; si poporul a inceput sa se dea la curvie cu fetele lui Moab.

2. Ele au poftit poporul la jertfele dumnezeilor lor; si poporul a mancat si s-a inchinat pana la pamant inaintea dumnezeilor lor.

3. Israel s-a alipit de Baal-Peor, si Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel.

4. Domnul a zis lui Moise: "Strange pe toate capeteniile poporului si spanzura pe cei vinovati inaintea Domnului in fata soarelui, pentru ca sa se intoarca de la Israel mania aprinsa a Domnului."

5. Moise a zis judecatorilor lui Israel: "Fiecare din voi sa ucida pe aceia dintre ai lui care s-au alipit de Baal-Peor."

6. Si iata ca un barbat dintre copiii lui Israel a venit si a adus la fratii lui pe o madianita, sub ochii lui Moise si sub ochii intregii adunari a copiilor lui Israel, pe cand plangeau la usa Cortului intalnirii.

7. La vederea acestui lucru, Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, s-a sculat din mijlocul adunarii si a luat o sulita in mana.

8. S-a luat dupa omul acela din Israel pana in cortul lui, i-a strapuns prin pantece pe amandoi: atat pe barbatul acela din Israel cat si pe femeia aceea. Si a incetat astfel urgia care izbucnise printre copiii lui Israel.

9. Douazeci si patru de mii au murit loviti de urgia aceea.

10. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

11. "Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, a abatut mania Mea de la copiii lui Israel prin ravna pe care a avut-o pentru Mine in mijlocul lor; si n-am nimicit, in mania Mea, pe copiii lui Israel.

12. De aceea sa spui ca inchei cu el un legamant de pace.

13. Acesta va fi pentru el si pentru samanta lui dupa el legamantul unei preotii vesnice, pentru ca a fost plin de ravna pentru Dumnezeul lui si a facut ispasire pentru copiii lui Israel."

14. Barbatul acela din Israel care a fost ucis impreuna cu madianita, se numea Zimri, fiul lui Salu; el era capetenia unei case parintesti a simeonitilor.

15. Femeia care a fost ucisa se numea Cozbi, fata lui Tur, capetenia semintiilor iesite dintr-o casa parinteasca din Madian.

16. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

17. "Priviti pe madianiti ca vrajmasi si ucideti-i;

18. caci si ei vi s-au aratat vrajmasi, amagindu-va prin viclesugurile lor, in fapta lui Peor si in fapta Cozbiei, fata unei capetenii a lui Madian, sora lor, ucisa in ziua urgiei care a avut loc cu prilejul faptei lui Peor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***