Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 24

1. Balaam a vazut ca Domnul gaseste cu cale sa binecuvanteze pe Israel si n-a mai alergat ca in celelalte randuri la descantece; ci si-a intors fata spre pustiu.

2. Balaam a ridicat ochii si a vazut pe Israel tabarat in corturi, dupa semintiile lui. Atunci Duhul lui Dumnezeu a venit peste el.

3. Balaam si-a rostit prorocia si a zis: "Iata ce zice Balaam, fiul lui Beor, omul cu ochii deschisi,

4. cel ce aude cuvintele lui Dumnezeu, cel ce vede vedenia Celui Atotputernic, cel ce cade cu fata la pamant si ai carui ochi sunt deschisi:

5. "Ce frumoase sunt corturile tale, Iacove! Locuintele tale, Israele!

6. Ele se intind ca niste vai, ca niste gradini langa un rau, ca niste copaci de aloe, pe care i-a sadit Domnul, ca niste cedri pe langa ape.

7. Apa curge din galetile lui, si samanta lui este udata de ape mari. Imparatul lui se inalta mai presus de Agag, si imparatia lui ajunge puternica.

8. Dumnezeu l-a scos din Egipt, taria Lui este ca a bivolului pentru el. El nimiceste neamurile care se ridica impotriva lui, le sfarama oasele si le prapadeste cu sagetile Lui.

9. Indoaie genunchii, se culca intocmai ca un leu, ca o leoaica: Cine il va scula? Binecuvantat sa fie oricine te va binecuvanta si blestemat sa fie oricine te va blestema!"

10. Balac s-a aprins de manie impotriva lui Balaam; a batut din maini si a zis lui Balaam: "Eu te-am chemat sa-mi blestemi vrajmasii, si iata ca de trei ori tu i-ai binecuvantat!

11. Fugi acum si du-te acasa! Spusesem ca-ti voi da cinste, dar Domnul te-a impiedicat s-o primesti."

12. Balaam a raspuns lui Balac: "Eh! n-am spus eu oare solilor pe care mi i-ai trimis,

13. ca daca mi-ar da Balac chiar si casa lui plina cu argint si cu aur, tot n-as putea sa fac de la mine insumi nici bine, nici rau impotriva poruncii Domnului, ci voi spune intocmai ce va zice Domnul?

14. Si acum iata ca ma duc la poporul meu. Vino, si-ti voi vesti ce va face poporul acesta poporului tau in vremurile care vor urma."

15. Balaam si-a rostit prorocia si a zis: "Asa zice Balaam, fiul lui Beor, asa zice omul care are ochii deschisi,

16. asa zice cel ce aude cuvintele lui Dumnezeu, cel ce cunoaste planurile Celui Preainalt, cel ce vede vedenia Celui Atotputernic, cel ce cade cu fata la pamant si ai carui ochi sunt deschisi:

17. "Il vad, dar nu acum, Il privesc, dar nu de aproape. O stea rasare din Iacov, un toiag de carmuire se ridica din Israel. El strapunge laturile Moabului si prapadeste pe toti copiii lui Set.

18. Se face stapan pe Edom, se face stapan pe Seir, vrajmasii lui. Israel face fapte mari.

19. Cel ce se naste din Iacov domneste ca stapanitor si pierde pe cei ce scapa din cetati."

20. Balaam a vazut pe Amalec si a rostit urmatoarea prorocie: "Amalec este cel dintai dintre neamuri, dar intr-o zi va fi nimicit."

21. Balaam a vazut pe cheniti si a rostit urmatoarea prorocie: "Locuinta ta este tare de tot, si cuibul tau este pus pe stanca.

22. Dar Cain va fi pustiit, pana ce te va lua prins Asur."

23. Balaam a rostit urmatoarea prorocie: "Vai! Cine va mai putea trai cand va face Dumnezeu acest lucru?

24. Dar niste corabii vor veni din Chitim, vor smeri pe Asur, vor smeri pe Eber; si la urma vor fi nimicite si ele."

25. Balaam s-a sculat, a plecat si s-a intors acasa. Balac a plecat si el acasa.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***