Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 19

1. Domnul a vorbit lui Moise si lui Aaron si a zis:

2. "Iata ce porunceste legea pe care a dat-o Domnul zicand: "Vorbeste copiilor lui Israel sa-ti aduca o vaca rosie, fara pata, fara vreun cusur trupesc, si care sa nu fi fost pusa la jug.

3. S-o dati preotului Eleazar; el s-o scoata din tabara si sa fie injunghiata inaintea lui.

4. Preotul Eleazar sa ia cu degetul din sangele vacii si sa stropeasca de sapte ori inaintea Cortului intalnirii.

5. Vaca sa fie arsa sub ochii lui; sa-i arda pielea, carnea si sangele, impreuna cu balega.

6. Preotul sa ia lemn de cedru, isop si carmaz si sa le arunce in mijlocul flacarilor care vor mistui vaca.

7. Preotul sa-si spele hainele si sa-si scalde trupul in apa; apoi sa intre iarasi in tabara si sa fie necurat pana seara.

8. Cel ce va arde vaca sa-si spele hainele in apa si sa-si scalde trupul in apa; si sa fie necurat pana seara.

9. Un om curat sa stranga cenusa vacii si s-o puna intr-un loc curat afara din tabara; s-o pastreze pentru adunarea copiilor lui Israel, ca sa faca apa de curatare. Aceasta este o apa de ispasire.

10. Cel ce va strange cenusa vacii sa-si spele hainele si sa fie necurat pana seara. Aceasta sa fie o lege vesnica atat pentru copiii lui Israel, cat si pentru strainul care locuieste in mijlocul lor.

11. Cine se va atinge de vreun mort, de vreun trup omenesc mort, sa fie necurat timp de sapte zile.

12. Sa se curete cu apa aceasta a treia zi si a saptea zi si va fi curat; dar daca nu se curata a treia zi si a saptea zi, nu va fi curat.

13. Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort, si nu se va curata, pangareste Cortul Domnului; acela sa fie nimicit din Israel. Fiindca nu s-a stropit peste el apa de curatare, este necurat, si necuratia lui este inca peste el.

14. Iata legea cand va muri un om intr-un cort: oricine va intra in cort si oricine se va afla in cort va fi necurat sapte zile.

15. De asemenea, orice vas descoperit, care nu va avea un capac bine strans pe el, va fi necurat.

16. Oricine se va atinge, pe camp, de un om ucis de sabie, sau de un mort, sau de oase omenesti, sau de vreun mormant, va fi necurat timp de sapte zile.

17. Pentru cel necurat sa se ia cenusa de la jertfa de ispasire care a fost arsa si sa toarne peste ea apa de izvor intr-un vas.

18. Un om curat sa ia isop si sa-l inmoaie in apa; sa stropeasca apoi cu el cortul, toate uneltele, oamenii care sunt acolo, pe cel ce s-a atins de oase omenesti, sau de vreun om ucis, sau de vreun mort, sau de vreun mormant.

19. Cel curat sa stropeasca pe cel necurat, a treia zi si a saptea zi, si sa-l curete in ziua a saptea. Sa-si spele hainele si sa se scalde in apa; si seara, va fi curat.

20. Un om care va fi necurat si nu se va curata, va fi nimicit din mijlocul adunarii, caci a spurcat Sfantul Locas al Domnului; fiindca n-a fost stropita peste el apa de curatare, este necurat.

21. Aceasta sa fie o lege vesnica pentru ei. Cel ce va stropi pe altul cu apa de curatare sa-si spele hainele, si cel ce se va atinge de apa de curatare sa fie necurat pana seara.

22. Orice lucru de care se va atinge cel necurat va fi necurat; si cine se va atinge de el sa fie necurat pana seara."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***